Днепропетровщина примет на баланс водоснабжающее предприятие

Опубликовано slavkin - вт, 07/19/2022 - 15:45
дзд

Об этом сообщает председатель облсовета Николай Лукашук. 
«Крок за кроком йдемо до вирішення питання водопостачання для 300 тисяч жителів Дніпропетровщини.
Вчора Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроєкт №6060, який дозволить передати підприємство «Дніпро – Західний Донбас» з державної власності у спільну власність територіальних громад. Торік цей законопроєкт напрацювала @Дніпропетровська обласна рада разом з народними депутатами України. 
Чому ця предача ДЗД на баланс обласної ради важлива. Нагадаю, підприємство давно має значні борги, через які водоканал часто відключали від електропостачання. Зупинялася його робота – зупинялася подача води в оселі мешканців області. 300 тисяч люду в Синельниківському та Павлоградському районах Дніпропетровщини були заручниками ситуації. Для мене особисто це було дикістю. 
Ми хочемо не лише прийняти ДЗД у спільну власність громад, а й провести масштабну роботу з реструктуризації боргів і повну реконструкцію потужностей водоканалу.
Роботу над законопроєктом почали ще торік. Очікували його прийняття, втім повномасштабна війна ці плани змінила, розгляд було відкладено. Але життя триває і питання повинно бути вирішено, адже воно критично важливе.
Місяць тому я направив листи до авторів законопроєкту, голови комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради, голови Верховної Ради, щоб даний законопроєкт прийняли якнайшвидше. Доклав максимум зусиль, аби справа зрушила з місця, і це сталося. 
Це хороша новина, адже наші люди повинні бути забезпечені водою постійно. На жаль, сумний досвід Миколаєва показує нам, наскільки питання водопостачання болюче й важливе водночас.
Очікуємо наступне голосування у ВР. Певен, що доведемо цю справу до кінця», - пишет Лукашук в соцсетях.