Проросійська провокація в Кам’янському

Надіслав: slavkin1 , дата: чт, 09/07/2023 - 19:04
Долматов

Як ми повідомляли, минулого тижня у Кам'янському невідомі розмалювали бюст Леоніда Брежнєва, встановлений на майданчику під відкритим небом біля міського музею. Виявилося, що вандали на цьому не заспокоїлись.
Днями жертвою невідомих потвор, а інакше й не скажеш, став пам’ятник міліціонерам та металургам із хіміками, встановлений на перехресті проспекту Свободи та вулиці Долматова. Синьою фарбою на монументі написали «Геть, Знеси Геть». 
Цей пам’ятник офіційно є об’єктом історичної спадщини, тому демонтажу, згідно закону про декомунізацію, не підлягає, хоча і споруджений за часів СРСР. Він встановлений на честь радянських воїнів – міліціонерів, металургів та хіміків – які захищали місто Дніпродзержинськ у серпні 1941 року від німецької армії. Командував батальйоном захисників начальник міської міліції Іван Долматов, який загинув під час оборони Дніпродзержинська, на його честь названа вулиця. Зараз працівники комунальних служб приводять монумент до ладу, щоб стерти сліди вандалізму.
А тепер давайте подумаємо, хто опинився у виграші від цього розмалювання. А відповідь одна – країна-агресор Росія! Не важко уявити, як пропагандистські кремлівські ЗМІ зараз будуть галасувати про те, що «українські нацисти і фашисти знущаються над пам’яттю героїв Великої Вітчизняної війни» і що «російська армія робить благородну справу, денацифікуючи Україну». І мільйони російських громадян будуть дивитись такі сюжети по росТВ та читати в Інтернеті і підтримувати так звану «спеціальну військову операцію», а саме так назвав свою українську авантюру Путін. От і виходить, що вилупки, у яких піднялась рука на святе, працюють саме на Москву.
А от для поліції Кам’янського знайти цих потвор – тепер вже справа честі. Бо сплюндрували пам’ять про їхнього колегу, який був справжнім патріотом і чесно віддав свій борг Батьківщині, захищаючи її свободу, незалежність і саме право українського народу жити на планеті Земля.Так що прости нас, пане Іване, своїх дурнуватих нащадків...
Фото із соціальних мереж.