Екс-нардепом від Кам’янського зайнялась СБУ

Надіслав: slavkin1 , дата: чт, 05/11/2023 - 17:53
царев

СБУ повідомила про нові підозри трьом колишнім народним депутатам України від забороненої «Партії регіонів» Олегу Царьову, Дмитру Святашу та Ігорю Маркову, які сприяли Росії у веденні агресивної війни проти України.
Царьов співпрацював з керівництвом міноборони РФ та «зливав» агресору інформацію про наслідки ворожих повітряних ударів по території України. Також саме він передав окупантам детальні відомості про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу. Цю інформацію Царьов отримав від ще одного «регіонала» – Дмитра Святаша.
Безпосередньо Святаш після 24 лютого 2022 року активно виступав на підтримку країни-агресора, за що кремль розглядав його як потенційного гауляйтера Харківщини. Він також передавав росіянам інформацію про озброєння, час та напрямки руху підрозділів Сил оборони по території регіону. 
Екснардеп-регіонал Ігор Марков – регулярно виправдовував збройну агресію Росії - відео з його провокаційними виступами неодноразово показували в ефірах центральних російських телеканалів.
Царьову, Святашу та Маркову інкриміновано державну зраду, вчинену групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Маркову СБУ додатково кваліфікували злочинні дії ще за двома статтями Кримінального кодексу - пропаганда війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.
Нагадаємо, свого часу Царьов був народним депутатом України по 40-му округу, куди входить і частина Кам’янського (тоді – Дніпродзержинська).