У Камʼянському вітали призера чемпіонату Європи з армреслінгу

Надіслав: ilona , дата: чт, 05/16/2024 - 12:23
а

З 8 по 9 травня у словацькій Братиславі відбувся чемпіонат Європи з армреслінгу. У турнірі взяли участь 1100 спортсменів з 29 країн, 90 з них представляли Україну.

Про це повідомляє kamyanske.com.ua

Серед пара-спортсменів змагався кам’янчанин Євген Григір, тренерів Едуарда Аноткіна та Дмитра Сороки. В боротьбі на праву та ліву руки у ваговій категорії 80 кг спортсмен здобув дві бронзові медалі.

У вівторок, 14 травня, призера привітали секретар Кам’янської міської ради Наталія Ктітарова та начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина.

– Дуже приємно, що в Камʼянському є такі незламні спортсмени, які перемагають найсильніших армреслерів з європейських держав. Мені втішно спостерігати, що сьогодні разом з вами, справжнім героєм, присутній й ваш син, і я впевнена, що підтримка тренера й родини – це найголовніше, що допомагає рухатися вперед, наголосила Н. Ктітарова, – Від імені міського голови Андрія Білоусова, ще раз вітаємо вас, дякуємо за те, що прославляєте наше місто міжнародних аренах! Бажаємо вам наснаги, успіху та наступних перемог!

Як розповів Євген Григір, у минулому році на чемпіонаті світу в Алматі він посів два четвертих місця, тож цьогорічні досягнення видались дуже вдалими.

– В мене була чітка ціль покращити свої результати та увійти до числа призерів. Попри те, що суперники були достатньо сильними, я все ж таки зміг їх здолати. Будемо сподіватись, що вже на наступних змаганнях вдасться здобути золоті та срібні нагороди, – зазначив Є. Григір.

Тепер пара-спортсмен та його команда після відновлення розпочне підготовку до чемпіонату світу, який відбудеться у Молдові (м. Кишинів) з 15 по 25 серпня.

Зазначимо, що загалом збірна України з армреслінгу виборола 64 медалі: юніори до 15 років завоювали 21 медаль (5 золотих, 6 срібних, 10 бронзових), юніори до 18 років – 18 медалей (4, 8, 6), молодь до 23 років – 13 медалей (3, 3, 7), дорослі – 12 медалей (1, 1, 10).

Зображення видалено.