У Кам’янському пройшов спортивно-романтичний шашковий турнір до Дня святого Валентина

Надіслав: ilona , дата: пт, 02/16/2024 - 08:43
ш

15 лютого на базі ДЮСШ№2 пройшов романтичний святковий шашковий турнір до Дня святого Валентина серед парних команд, повідомляє kamyanske.com.ua

Організаторами незвичайних змагань виступили управління молоді та спорту Кам’янської міської ради, ДЮСШ №2 та Федерація шашок міста.

Змагання зібрали 10 найкращих команд - призерів всеукраїнських та міжнародних змагань, першорозрядників, кандидатів в майстри спорту, майстрів спорту і чотирьох гросмейстерів.

За звання кращого змагалися:

- Команда "Ді. Ма" у складі гравців Марії Діденко та Микити Маяка;

- "Мушкетер і леді",  Софія Перемитько та Данило Ісенко;

- "Адам та Єва", Єва Бабій та Володимир Жупецький;

- "Майстер та Маргарита", Віра Кравченко та Андрій Блоха;

- "Кен та Барбі", Анастасія Губарєва та Тимофій Кобзєв;

 - "Красуня та Чудовисько", Ольга Губарєва та Данило Тимченко;

- "Крізь терни до зірок",  Віра Попруга та Фелікс Шепелєв;

 - "Недосяжні", Олена Коротка та Антон  Малий;

 - "64 відтінки чорно-білого", Мирослава Бердник та Максим Кривоніс;

- "Ангельський годинник", Альона Губарєва та Олег Підгорний-Піцик.

На свято, аби привітати учасників, завітали почесні гості: начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, представники ГО "Бджола" Марина Пахолько і Галина Залога та директор ДЮСШ№1 Микита Івашина.

- Дуже приємно сьогодні бути серед вас, - сказав А.Івашина. – За дорученням міського голови Андрія Білоусова вітаю вас зі спортивно-романтичним святом. Кохання завжди об’єднує та дарує гарні емоції: кохання до жінки, чоловіка, батьків, до своєї Батьківщини, яка, на жаль, зараз переживає важкі часи. Та завдяки нашим воїнам, які боронять нашу державу, виборюють нашу незалежність, ми можемо з вами збиратися, посміхатися, грати та спілкуватися. Ми схиляємо голову перед тими Героями, які загинули, і віримо в таку жадану перемогу.

Очільник управління молоді та спорту прийшов не з пустими руками: мер Кам’янського передав через ГО "Бджола" подарункові сертифікати в магазин "Акварель". Так, пара, яка посіла перше місце, отримала по 1000 гривень, за друге – по 500 гривень і за третє – по 250 гривень.

Учасники змагань могли не тільки пограти в улюблені шашки, а й перевірити свої знання про День святого Валентина. І, як виявилося, історію цього свята трошки підзабули, тому спортсмени мали гарну нагоду освіжити свої знання.

Як зазначив старший тренер відділення шашок ДЮСШ№2, професор кафедри фізичного виховання ДДТУ, Ігор Губарєв, такі змагання проходять у нашому місті вдруге.

- Жодне місто в Україні такого масштабного заходу не проводить, - зазначив І.Губарєв. - Ми провели такий турнір перший раз у минулому році, гравцям дуже сподобалося, і тепер ми хочемо, щоб такі змагання стали щорічними.

Багато команд, які брали участь в змаганнях, грали і в тому році, і тільки одна команда не змінила ні назви, ні складу учасників, це команда-переможець минулого року "Майстер та Маргарита". Гравців об’єднав турнір і тепер вони не тільки разом грають, а й зустрічаються.

До речі, три спортсмена відділення шашок отримали міську стипендію. Це Максим Кривоніс, Мирослава Бердник та Андрій Блоха. 14 лютого їм вручили заслужені дипломи стипендіатів.

За підсумками 7-ми турів на вершині турнірної таблиці опинилося одразу 4 колективи, які набрали по 10 командних очок. Все вирішили додаткові показники, згідно яких визначилася трійка призерів.

Підсумкове положення

- "Крізь терни до зірок" - 10 з 14 очок

Попруга Віра (гр., м.Кам'янське-Дніпро-Харків, ДДТУ-ХНУРЕ)
Шепель Фелікс (гр., м.Дніпро-Київ)

- "Недосяжні" - 10

Коротка Олена (гр., м.Кам'янське)
Малий Антон (км, м.Кам'янське, ДДТУ)

- "Ангельський годинник" - 10

Губарєва Альона (мс, м.Кам'янське, ДЮСШ №3)
Підгорний-Піцик Олег (1 розряд, м.Кам'янське, гімназія №39)