Спортивне свято в Кам’янському

Надіслав: slavkin1 , дата: пт, 06/02/2023 - 09:13
свято

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, на лівобережжі Кам’янського відбулося справжнє спортивне свято. Свято, яке об’єднало всю спортивну спільноту та прихильників здорового образу життя. Про це повідомило видання https://kamyanske.com.ua/.
На заході нагороджували переможця та призерів Відкритого чемпіонату міста з футболу серед дітей 2012 року народження та переможців Відкритого чемпіонату ДЮСШ №2 з шашок-100 серед юнаків та дівчат. Також свою майстерність, гнучкість та витривалість демонстрували вихованці відділення спортивної акробатики ДЮСШ №4 та вихованки відділення художньої гімнастики ДЮСШ №2.
На заході були присутні почесні гості: начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк, директор ДЮСШ №2 Євген Оніпко, директор ДЮФШ “Надія” Юрій Мокієнко, представник ГО “Бджола”, депутат міськради Марина Гурська та перший заступник Федерації футболу Кам’янського Ігор Ігнатенко. Вони привітали всіх присутніх зі святом та побажали подальших успіхів та мирного неба.
– Радий вітати наших спортсменів, які показують високі результати на всеукраїнських змаганнях та міжнародних турнірах, – зазначив Е.Коряк. –  Ми пишаємося нашими дітьми, вони – найкращі, вони постійно перемагають, як і наші Збройні Сили, як і наша Україна. Вітаю вас зі святом, нехай ваше дитинство буде щасливим. Нехай все буде Україна!
Варто відзначити, що Відкритий чемпіонат міста з футболу серед дітей 2012 року народження проводився у нашому місті вперше з часів Незалежності України. Спортсмени довго готувалися, грали і перемагали. За підсумками проведення чемпіонату, кращими гравцями стали:
•    Владислав Кононенко та Сергій Прихідько, команда “АФК”, тренера Олега Іванова;
•    Кирило Петріченко та Семен Кабка, команда “Надія”, тренера Миколи Голіка;
•    Данило Кішаковський та Богдан Кобелюх, команда “Надія”, тренера Андрія Широкого.
Переможцем чемпіонату стала команда “АФК”, срібним призером – “Надія” Миколи Голіка, бронзовим призером – “Надія” Андрія Широкого.
Команди нагородили медалями, кубками, а команді-чемпіону Марина Гурська від ГО “Бджола” вручила сертифікат на нову футбольну форму і новенькі м’ячі.
Тренер команди-переможця “АФК” Олег Іванов розповів, що задоволений результатом своїх вихованців.
– У березні ми провели навчально-тренувальні збори в Івано-Франківську, де доволі непогано виступили, тепер чемпіонат міста, де також показали гарні результати, – зазначив тренер. – Міський чемпіонат такого рівня став для нас першим, експериментальним. Та ми впоралися, і тепер будемо готуватися до обласного турніру, який відбудеться восени.
До речі, наймолодшому вихованцю Олега Іванова 9 років. Та попри вік Тимур показує неабиякі успішні подачі та забиває голи. В команді він грає зі своїм старшим братом, також займається спортом і його сестра. Так що, можна з упевненістю сказати, що у Кам’янському росте ціле спортивнее покоління.
Після офіційної частини, розпочалися майстер класи. Юрій Мокієнко демонстрував охочим тонкощі гри в баскетбол, а Олег Іванов навчав усіх бажаючих правильної гри у футбол, які показувала його команда “АФК”.