Кайт-флаєри Дніпропетровщини забезпечили перемоги новій збірній України на фестивалях в Італії

Надіслав: slavkin1 , дата: чт, 10/19/2023 - 07:51
змії

З 6 по 9 жовтня 2023 року новостворена Національна Підліткова Збірна України з кайт-флаїнґу дебютувала на серії миротворчих міжнародних фестивалів повітряних зміїв «Одне небо – один світ» в Італії.
До складу нової збірної увійшли і представники Дніпропетровщини. Іванна Мельничук (15 років) з Кривого Рогу стала найкращою в запусках шоу-кайтів на фестивалі в місті Споторно. Ольга Гаража (18 років) з Дніпра дебютувала в запусках авторських художніх кайтів на одному з найстаріших італійських фестивалів OSOW у місті Фоліньйо, завдяки чому допомогла збірній вибороти командний кубок.
Національну підліткову збірну сформовано Українською Асоціацією Повітряних Зміїв виключно з дітей, які проживають в Україні та є членами сімей героїв – військовослужбовців. Успішні перші виступи збірної за кордоном, які стали можливими завдяки фінансовій підтримці міжнародної кайт-спільноти, продовжаться активними тренуваннями в Україні в рамках підготовки до участі в Чемпіонаті Світу з повітряних зміїв, який заплановано на квітень 2024 року в Китаї.
Нагадаємо, що Ольга Гаража та Іванна Мельничук вперше презентували Дніпропетровщину в серпні цього року на Українському Міжнародному фестивалі повітряних зміїв у Болгарії, спеціально організованому для дітей захисників та захисниць нашої держави. За результатами фестивалю дівчата доєдналися до Дніпропетровського обласного клубу кайт-флаїнґу «Зоряний Кайт» з центром у Кам’янському та почали займатися повітряними зміями як спортом професійно.
Більше інформації та фото – у публікаціях Асоціації: http://surl.li/mhfid