Кам'янські пауерліфтери вибороли 24 золоті нагороди на відкритому чемпіонаті міста з класичного жиму лежачи

Надіслав: slavkin1 , дата: пн, 06/05/2023 - 12:39
команда

Змагання обласного рівня відбулися наприкінці травня у спортивному залі Кам’янської ДЮСШ №2 (вул. Колеусівська, 3). Цей турнір мав стати генеральною «репетицією» напередодні чемпіонату світу, що стартуватиме влітку у Франції.Організаторами змагань виступили управління молоді та спорту міста Кам’янське (керівник – Е.Коряк) й місцева Федерація пауерліфтингу (президент – Валентин Маліков).

Позмагатися за перемогу та власні рекорди у Кам’янське приїхала велика кількість пауерліфтерів. 121 спортсмен з Вільногірська, Межової, Дніпра та нашого міста протягом дня виборювали у змаганнях з жиму лежачи (класика та екіперовка) нагороди різного ґатунку. 55 комплектів нагород розігрувалися серед чоловіків, юніорів та юнаків у10-ти вагових категоріях (46, 49, 53, 59, 66, 74, 83, 93, 105, 120); серед жінок, юніорок та дівчат– у 9-ти вагових категоріях (40, 47, 52, 57, 63, 69, 76, 84, 84+).

У першій половині чемпіонату виступали юні атлети. Незважаючи на вік, їм вдалося продемонструвати злагоджені дії, хорошу підготовку та витривалість. Серед представниць жіночої статі варто відзначити трьох вихованок Валентина Малікова – Домініку Атаєву (на цих змаганнях виступала у категорії «дівчата»), Віру Попругу (категорія «юніорки») та Тетяну Музиченко (категорія «жінки»). Ці спортсменки протягом 2023 року в усіх змаганнях, де вони брали участь, в тому числі і на чемпіонатах України з триборства та жиму лежачи, посідали виключно перші місця. Окремо треба відзначити кандидатку у майстри спорту Т.Музиченко. Нещодавно Тетяна привезла у Кам’янське з Данії «золото» чемпіонату Європи. У підсумку, результати дівчат в змаганнях з екіпіровкою могли б бути і кращими. Проте зараз триває їхня підготовка до міжнародних стартів. Саме такі чемпіонати і потрібні для того, щоб вчасно внести корективи у підготовчий процеста вивести спортсмена на пік своєї фізичної форми безпосередньо перед чемпіонатами світу і  Європи.

В особистому заліку, за підсумками чемпіонату, на першу сходинку п’єдесталу піднімалися атлети всіх спортивних шкіл Дніпровщини. Серед кам’янчан переможцями становилися представники спортивних клубів «ТАНДЕМ» та POWER. Вихованцям тренерів дитячо-юнацької спортивної школи №2 КМР Г.Степанченко, В.Малікова,І.Марея, а також тренерів О.Степанченко, О.Мех, О.Кухаренко, О.Яровая, Д.Хаванський (всі – СК «ТАНДЕМ»), Є.Віблого (СК POWER) вдалося завоювали 48 медалей різного ґатунку (24 золотих, 15 срібних та 9 бронзових). І це – дуже гарний результат!

Завдяки вдалим виступам кам’янчан та традиційно великій кількості учасників від СК «ТАНДЕМ», цьому спортивному клубу вдалося пробитися у призову трійку командного заліку. 222 набраних очок дозволили СК «ТАНДЕМ» посісти друге місце, пропустивши вперед спортсменів з Вільногірська (338 очок). Третьою за підсумками змагань стала команда з Дніпра (212). У боротьбі за «бронзу» команді «Кам’янське» не вистачило лише 3 очок. У підсумку вона фінішувала на четвертій позиції. В п’ятірку також увійшли і спортсмени з Межової.

Підтримати спортсменів прийшов і «новоспечений» майстер спорту України Руслан Роман, який протягом року захищає українську землю від російського окупанта. У Кам’янському відомий пауерліфтер знаходиться на реабілітації після важкого поранення. Наш захисник не тільки привітав учасників змагань але й взяв участь у церемонії нагороджені. Бурхливі оплески учасників, їхні слова вдячності, вручене йому свідоцтво «майстра спорту» з пауерліфтингу і багато світлин з воїном на згадку. На жаль, подібна ситуація для українських міст вже стала звичною, проте все могло бути і за мирними обставинами. Але це вже інша історія, на жаль…