Зі справи Дубінського буде черговий пшик, - політик з Кам’янського

Надіслав: slavkin1 , дата: чт, 11/16/2023 - 17:04
Дубінський

Екс-нардеп з Кам’янського Віталій Купрій як юрист намагається пояснити подробиці у справі дурналіста Олександра Дубінського.
«Хочу дещо пояснити по справі Дубінського. Здається що буде черговий пшик!
Знаючи його особисто скажу наступне. Те, що він пройдисвіт, у мене не викликає жодного сумніву. Але його наративи про зовнішнє правління і участь в прес-конференції із агентом ФСБ Деркачем, скоріш за все, пов'язані із проханням Ігоря Коломойського. Останній колись акцентував і мою увагу на тому, що США толерантні до корупції поза своїми кордонами, бо їм вигідно мати маріонеточні уряди щоб ними легше керувати.
Але коли правоохоронці говорять про Буратіно і співпрацю з російськими спецслужбами з 2016 року, то у мене є певні запитання. 
1.
Дубінський гостро критикував Порошенка, коли той був при владі. І критикував його, зокрема, за економічну співпрацю з ворогом (ліпецька фабрика, крохмальний бізнес, акції російського відділення Бургер-кінгу тощо). Порошенко на той час (до Томоса) влаштовував Путіна. Бо йшла бійка торгівля з ДНР і ЛНР, працювали телеканали Медведчука, завозився дизель через нафтопродуктопровід. Ну і головне - Порошенко намагався імплементувати Мінські договірняки. Тому якщо б Дубінський з 2016 року виконував завдання Москви, то не критикував би владу. Він виконував завдання свого роботодавця пана Коломойського, про що у мене немає жодного сумніву.
2.
Трохи розбираючись в кримінальному законодавстві скажу, що для притягнення Дубінського до відповідальності за держзраду мають бути беззаперечні докази. В справі мають бути секретні документи російських спецслужб де б засвітився Буратіно. Або аудіо- відеозаписи тих часів. Сьогоднішніх показів "свідків" недостатньо. 
Сумніваюсь що СБУ має або само могло зібрати необхідні докази, оскільки ще минулого року там кишіло від зрадників. В межах процесульного законодавства щось знайти через декілька років після події - ну вкрай важко. Хіба що Єрмак попросив своїх кураторів із Кремля підсобити. Тоді "доказ" можуть підкинути і "випадково" знайти у когось із учасників провадження. Може і у того, хто уклав угоду із слідством.
Тобто висновок. Раніше ЗЄрмак підтримував Дубінського, все що він робив з Деркачем включно. Ніхто нікого не садив. А коли той почав критикувати владу, то 1) або попросили і отримали від ГРУ та ФСБ докази проти нього, або 2) доказів буде недостатньо і справа розвалиться», - написав Купрій у своєму фейсбуці.