У Кам’янському запрацювала нова стоматологічна поліклініка

Надіслав: ilona , дата: пн, 04/03/2023 - 14:41
а

Сьогодні у Кам'янському після реконструкції почала працювати перша стоматологічна поліклініка, розташована на проспекті Тараса Шевченка, 31/32.

Нове життя старої будівлі

Будівля була збудована у 1936 році, з того часу там жодного разу не проводилися великі ремонти. Зараз там не тільки зроблено євроремонт та обладнано абсолютно нові зручні кабінети, а й придбано нове обладнання, зокрема унікальний панорамний рентген апарат, раніше такий апарат був лише в поліклініці ДМК.

Нове приміщення урочисто відкрили мер Андрій Білоусов, перший віце-мер Олександр Чернишов, секретар мыськради Наталія Ктітарова та керівник департаменту охорони здоров'я Віталій Мандзюк.

Вони оглянули кабінети та обладнання і поспілкувалися з трудовим колективом відділення.

- Я вдячний і медикам, і будівельникам за цей якісний ремонт та за те, що Кам'янське отримало новий медичний заклад. Упорядкування лікарень є одним із пріоритетів міської влади. Вже відремонтовано 2-ю лікарню, ведуться роботи з ремонту 1-ї лікарні, за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку будуть реконструйовані 8-а та 9-а лікарні. Надалі ми плануємо великий ремонт 7-ї міської лікарні. Ще раз дякую всім за працю, бажаю успішної роботи і звичайно ж нашої спільної перемоги, - зазначив Білоусов.

п

Скільки лікарів ведуть прийом

Стоматологічний підрозділ №1 обслуговує значну кількість правобережного населення міста, а саме близько 90 тис. осіб, з яких 19 тис. – діти до 18 років.

Дорослий прийом ведуть на чолі з завідувачем відділення 10 лікарів -стоматологів-терапевтів в тому числі:

- за договором з НСЗУ надають ургентну терапевтичну стоматологічну допомогу-3 лікаря-стоматолога-терапевта;

- забезпечують стоматологічне лікування громадянам похилого віку, переселенцям, пільговим категоріям населення і всім хворим, які потребують стоматологічного лікування 4 лікаря-стоматолога- терапевта;

- дитячий прийом за договором з НСЗУ ведуть 3-лікаря-стоматолога дитячих.

Крім того, в хірургічному кабінеті за договором з НСЗУ веде прийом 1 лікар-стоматолог-хірург, а також працює 4 лікаря-стоматолога-ортопеда.

Забезпечують своєчасну, якісну підготовку кабінетів до роботи і допомагають лікарям вести прийом 4 сестри медичних на чолі зі старшою медичною сестрою.

н

 

Більше 35 тисяч прийомів

 

За минулий період стоматологічним підрозділом №1 проведено 35 тис. 486   прийомів пацієнтів та надано своєчасну якісну стоматологічну допомогу.

Також в підрозділі пацієнти мали змогу пройти рентгенологічне обстеження у кількості 4051 відвідувань за минулий звітний період, кількість та якість яких значно збільшиться через заміну старого рентгенологічного обладнання на унікальний для бюджетної медичної сфери міста комп’ютерний ортопантограф для панорамної зйомки ротової порожнини.

Скільки коштів витрачено на відновлення

Вбудоване приміщення, де розташовувався стоматологічний підрозділ за адресою пр.Шевченка буд. 31/32, введено в експлуатацію у 1936 році. В зв’язку з обмеженням фінансового ресурсу, капітальний ремонт приміщення не проводився зовсім, а поточні ремонти проводились частково у відповідності до вимог санітарного законодавства.

Між КНП КМР «ЦПМСД №3» та Національною службою здоров’я України укладено договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій в тому числі і за пакетом «Стоматологічна допомога дорослим та дітям» завдяки чому протягом 2022-2023 років частину отриманих коштів спрямовано на відновлення роботи стоматологічного підрозділу №1.

Загальна сума коштів складає 32 623 103,87грн., із яких:

придбано медичне обладнання на суму 6419550,00грн., в т.ч.:

- стоматологічні установки у кількості 6 од. на суму 1477806,00 грн.

- компресор стоматологічний у кількості 3 од. на суму 241428,00 грн.

- панорамний апарат з використанням цифрової системи 1 од. на суму 3495140,00 грн.

- дентальний рентгенівський апарат у кількості 1 од. на суму 185328,00 грн.

- рентгенівська система цифрової обробки зображень у кількості 1 од. на суму 169488,00 грн.

- цифровий цефалостат з фіксованим сенсором у кількості 1 од. на суму 850360,00 грн.

придбано комп’ютерну техніку на суму 104495,00 грн., в т.ч.:

- принтер струменевий кольоровий  у кількості 1 од. на суму 20790,00 грн.

- комп’ютери (у зборі) у кількості 2 од. на суму 83705,00 грн.

Меблі (тумбочки, столи, стільці, банкетки, шафи, інструментальні столи,тощо) на загальну суму 1030864,00грн.

Проведено робіт по заміні підлоги, вікон, системи опалення, вентиляції,водопостачання та каналізації, електропостачання та електроопалення, опорядження внутрішніх приміщень,встановлено систему відеоспостереження, відремонтовано фасад та встановлено пандус для маломобільних верств населення на суму 25068194,87 грн.

Пріоритетом діяльності КНП КМР « ЦПМСД №3» є ефективна реалізація програми медичних гарантій в інтересах усіх пацієнтів, щоб кожен мав доступне та належне лікування.

 н