У Дніпрі відкрили Почесне консульство Італійської Республіки

Надіслав: ilona , дата: пт, 10/27/2023 - 09:14
а

У Дніпрі урочисто відкрили Почесне консульство Італійської Республіки. Дипломатичну установу очолив Андрій Здесенко. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Це важлива подія. Підтвердження того, що навіть у війну ми знаходимо можливості для розвитку. Й того, що Україна – частина великої Європейської родини. Впевнений, що тепер в нас буде більше спільних проєктів.  В гуманітарній, економічній, культурній, соціальній сферах», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов. 

Він подякував Уряду та народу Італії за підтримку України. Всю допомогу, надану під час війни. Запевнив, що обласна влада завжди готова до співробітництва.

«Для мене велика честь відвідати Дніпропетровщину й бути на відкритті Почесного консульства. Загалом в нас є мета – створити мережу таких дипломатичних установ по всій Україні. Зазначу, що Італія підтримує вашу державу у боротьбі проти ворога. А ще виступає за вступ до ЄС. Для нас, як і для українців, надзвичайно важливі демократичні цінності», – звернувся до присутніх Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П’єр Дзадзо. 

Новопризначений Почесний консул Андрій Здесенко наголосив, що гордий бути тут. У рідному місті на Дніпрі.

«Ми пишаємось нашою країною, довіряємо нашим військовим. Маємо сили та витримку. Боротися та захищати нашу свободу», – сказав Андрій Здесенко.

Урочистому відкриттю офісу передувала зустріч представників керівництва ОВА з Надзвичайним і Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні П’єром Дзадзо.

Пан Посол окреслив напрямки взаємодії, в яких є зацікавленість. Зокрема, це сільське господарство та відновлювальні джерела енергії.

Партнери також зазначили: відправлять для шкіл регіону півсотні автобусів. Повідомили й про те, що в Італії є потужні центри з протезування. Їх досвід буде корисним для фахівців області.

Така співпраця – в межах Регіонального офісу міжнародного співробітництва, який працює при обладміністрації. Це ініціатива Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України.