Про те, як Дніпропетровщина проходить опалюваний сезон, екологічні ініціативи й міжнародну підтримку

Надіслав: ilona , дата: ср, 02/14/2024 - 17:00
ир

В області триває опалювальний сезон. Пройти його без складнощів заважає ворожий терор. Регіон отримав комп’ютерну техніку від міжнародних партнерів. Гаджети – для двох державних підприємств. Заступник начальника ОВА Юрій Яндульський розповів про новини регіону. 

«Останні тижні масовані атаки шахедами були на Криворізький, Павлоградський і Дніпровський райони. Скрізь страждали енергетичні об’єкти. В результаті були перебої не лише з постачанням електрики, а й тепла і води», – зазначив Юрій Яндульський. 

Він додав, що газовики, енергетики, водопостачальники попри все тримають свій фронт. Роблять все можливе, аби забезпечити необхідними послугами оселі людей, навчальні й медичні заклади.

«Через ворожі атаки в області постраждали люди. Один чоловік загинув. Оборонці неба знищили майже два десятки ворожих БпЛА і дві ракети», – розповів Юрій Яндульський.

На Дніпропетровщині прагнуть запроваджувати спільні проєкти з підтримки лісництва, рибальства, моніторингу води, атмосферного повітря.

«Продовжуємо роботу з партнерами у напрямку протидії екологічним наслідкам війни. Проводили зустрічі з представниками Продовольчої та сільськогосподарської організацій ООН в Україні. Спілкувалися з Міжнародним інститутом-асоціацією регіональних екологічних проблем», – сказав заступник очільника області. 

З минулого тижня у регіоні зняли заборону на продаж риби та морепродуктів. Відповідне розпорядження підписав начальник ОВА Сергій Лисак. Обмеження ввели у червні 2023-го року після теракту на Каховській ГЕС. Тоді не можна було реалізовувати улов з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Натомість від завтра почне діяти інша заборона – на вилов щуки. Вона триватиме увесь період нересту – до 31 березня.

Порушники нестимуть адміністративну або навіть кримінальну відповідальність. А ще вони повинні будуть відшкодувати збитки. Це майже 3,5 тис грн за кожну виловлену щуку.

Триває другий етап проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». У цьому турі команди змагаються на рівні громад. Організовують першості з волейболу, баскетболу, футзалу, черліденгу. А місія, яку поручили Дніпропетровщині – розвиток спортивного орієнтування.

Збірні проводять тренування, товариські зустрічі. Визначають, хто буде представляти свою громаду у наступних етапах. Учасників підтримують амбасадори.