Про Кам’янське, Дніпро, Чернівці і Сакраменто

Надіслав: slavkin1 , дата: чт, 02/01/2024 - 10:50
дуб

Отже, те, про що ми писали ще наприкінці минулого року, звершилося – сумнозвісні брати Дубинські з Дніпра презентували себе як спонсори футбольного клубу «Буковина» (Чернівці).
Добре знаючи ділову хватку братів, неважко прогнозувати – вони будуть вкладати кошти у футбольну команду не просто так, напевно в прикордонній Буковині в них є чималий інтерес. Чернівецькі ЗМІ повідомляють про теплу зустріч, яку організував братам мер цього міста Роман Клічук (на фото). Так що підтримка міської влади у бізнес-починаннях Дубинських у цих краях вже, можна сказати, є. При цьому пана Клічука навіть не цікавлять такі «родзинки» в біографії братів, як те, що їх розшукують правоохоронні органи США за підозрою в шахрайстві. Мабуть, домовленості між мером та братами вже є. І, можливо, вже зовсім скоро у Чернівцях з’являться приватні ЖЕКи під керівництвом Дубинських, їхні фірмочки отримають низку бюджетних підрядів на ремонти доріг, а десь у центральній частині міста почне працювати гіпермаркет Дмарт.
Поки що незрозуміло, що буде з бізнесом братів на Дніпропетровщині. Не секрет, що після зміни голови ОВА в Дніпрі вони позбулись ласих бюджетних підрядів, а їхнього протеже Максима Беспальчука зняли з посади віце-губернатора. Щодо Кам’янського, то справи у їхньому Дмарті йдуть не дуже блискуче, а з відкриттям у нашому місті Макдональдсу вони напевно підуть ще гірше. Та й приватний ЖЕК братів – фірма «Лідер-Комфорт», якщо залишиться без фінансової та організаційної підтримки Дубинських, теж буде переживати чималі труднощі. Як то кажуть, поживемо – побачимо.
І дуже незрозумілою робиться подальша доля так званої «опозиції» в Кам’янському. Адже не секрет, що саме брати фінансували наших «активістів», проплачували замовні статті та сюжети проти міської влади у деяких київських та дніпропетровських ЗМІ. Якщо Дубинські втратять будь-який бізнес-інтерес до нашого міста, то «активістам» доведеться або ж працювати «за ідею», або ж шукати нові джерела фінансування.  На перше вони просто не здатні, та й другий варіант виглядає малоймовірним – мало хто з бізнесменів дасть гроші під таких людей, як Сергій Худович або Максим Голосний. Хоча не виключено, що ті ж Дубинскькі будуть намагатися якось зберегти свій вплив у Кам’янському, але все одно – грошей на наших «активістів» буде виділятися значно менше. 
До речі, трохи історії. У першій половині 1990-х років брати також спішно виїжджали з Дніпра. Казали, що вони поїхали до США через непорозуміння з тодішнім хазяїном Дніпропетровщини Павлом Лазаренком. А наприкінці «нульових» їм довелося вертатися в Україну через переслідування американських правоохоронців за афери в каліфорнійському місті Сакраменто. Звісно, Буковина – не Каліфорнія, а Чернівці – не Сакраменто, але ж цікаво – а чи не повториться історія знову? Бо недарма ж кажуть – люди погано вчать історію, тому вона вимушена повторюватись…