Помер співак, якого добре пам’ятають у Кам’янському - відео

Надіслав: slavkin1 , дата: вт, 01/09/2024 - 14:26
Білоножко

9 січня 2024 року перестало битися серце народного артиста України та орагізатора музичного фестивалю "Мелодія двох сердець" Віталія Білоножка. Його не стало на 71-му році життя.
Ще влітку Віталій Васильович відсвяткував ювілей, а сьогодні Україна сумує за ним.
Трагічну звістку повідомили на сторінці Буринської міської ради у Facebook, пише УНІАН.
"Віталій Білоножко завжди був бажаним гостем на Буринщині, його виступи на концертних сценах ставали справжнім святом для земляків, збирали сотні і тисячі поціновувачів. До самого серця пронизували слова пісень, які мчали срібними струнами душі співака, як молитва, як заповіт, як повчання, як спогад про дитинство... Його харизма, щирість і відкритість, якими немов обіймав оксамитовим баритоном, навіки будуть звучати в наших серцях..." - йдеться в заяві міськради.
Причина смерті Віталія Білоножка невідома. Також поки невідомо, де і коли відбудуться прощання з артистом і похорон. 
Віталія Васильовича добре пам’ятають у Кам’янському, особливо – містяни старшого та середнього поколінь. На початку 1990-х років він кілька разів поспіль був гостем святкового концерту на честь Дня металурга, який проходив на стадіоні «Металург» по вулиці Спортивній. Тоді на честь свята там просто на газоні проходило величне шоу за участю самодіяльних артистів – вихованців Палацу культури Металургів, після чого до тисяч глядачів виходили зіркові гості, якими тоді були Віталій та Світлана Білоножки. Їх задушевні пісні мало кого залишали байдужими, стадіон оваціями дякував Білоножкам за виступ. А вже після них там же, на газоні, була величезна, небачена досі в нашому місті дискотека та святковий феєрверк.
Згодом виступи зіркових гостей на Дні металурга в тодішньому Дніпродзержинську стали доброю традицією. Перед містянами співали Тарас Петриненко і Ірина Білик, Руслана і Ірина Аллєгрова, група «Дюна» і Наталя Сенчукова, Ані Лорак і Злата Огневич, «Пісняри» і «ТІК», навіть легендарний «Боні-М». Але першим із відомих виконавців, хто приїжджав на наше свято, був саме Віталій Білоножко. 
Зараз Палац Металургів перетворився на страшну руїну, нікому не потрібен і переживає повний занепад стадіон «Металург», та й святкування Дня металурга якось потихеньку відійшло в історію. 
На жаль, ми не маємо ані фото, ані відео виступів Віталія та Світлани Білоножко у Дніпродзержинську. Тож до Вашої уваги – кілька хвилин з виступу цього зіркового дуету на великій сцені в Києві:
  https://www.youtube.com/watch?v=6LEL-P09s9w&t=3s