Фігуристка з Дніпра вкрала українську пісню

Надіслав: slavkin1 , дата: чт, 01/11/2024 - 07:04
Навка

Росіяни вкрали пісню української співачки Христини Соловій під назвою "Тримай". Її цинічно переклали російською і ввімкнули під час виступу фігуристки на шоу дружини прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова – Тетяни Навки (на фото). Про це пише УНІАН.
Пісня пролунала на шоу "Вечори на хуторі". Під композицію української виконавиці "в образі Одарки" виступила російська фігуристка Каміла Валієва. 
Соловій вже відреагувала на цинічний вчинок росіян: 
"Отримала від вас чимало позначок у відео Навки. Це не перша крадіжка моїх творів рашистами. І йдеться не про крадіжку однієї пісні Тримай. Йдеться про апропріацію(присвоєння) культурної спадщини українців. Я свідома того, що засудити винних буде нелегко. Звертаюся до усіх українців, зокрема і за кордоном, допомогти мені з пошуком і встановленням причетних юридичних осіб цього "шоу". Українська пісня – це зброя. І це той випадок, коли ми повинні обʼєднуватись, аби відборонити своє", – наголосила співачка. 
На шоу також прозвучав цинічний переклад пісні "Ніч яка місячна" у виконанні Ані Лорак.
Зазначимо, що дружина Пєскова Тетяна Навка – уродженка українського Дніпра. Сама вона активно підтримує російську війну проти України.
Росіяни також  вкрали українській серіал "Спіймати Кайдаша" – серії зʼявилися на російських піратських сайтах. При цьому постери до серіалу там відфотошопили. 
Серіал також переклали на російську. Незважаючи на це, жителі країни-агресора скражилися, що російських діалогів їм у серіалі не вистачає.