На Дніпропетровщині тривають жнива 

Надіслав: ilona , дата: ср, 09/27/2023 - 08:24
жнива

Жнива на Дніпропетровщині охопили вже понад 950 тис га. Вже завершили збирати пшеницю, ячмінь та горох. Отримали 2,7 мільйони тонн врожаю зернових та зернобобових культур. А ще – більш ніж 320 тис тонн ріпака. Нині працюють на полях із гречкою, просом, цукровим буряком. Прибирають і соняшник, сою й кукурудзу.

«Жнива у розпалі.  Їм сприяє суха і тепла погода. В області навіть вчасно дозрів соняшник, який через прохолодну весну засіяли пізніше. Його зараз активно збирають. Вже виконали 20% запланованого», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

В одному з господарств Новомосковського району з кожного «кола» аграрії збирають в середньому 2,4 тонн соняшника. По 8-10 годин у полі – комбайнер Микола Лебеденко.

«Погода гарна, дозволяє працювати. Не гаємо часу. Бо зараз осінь, можуть дощі піти. Варто поспішати», – розповів комбайнер з Новомосковського району Микола Лебеденко.

Доки на одних полях косовиця, на інших – вже сіють. Пшеницею, ячменем та житом зайняли понад 46 тис га. Це 8% від плану. Ріпаком засіяли більш ніж 100 тис га. Ці роботи на фініші.

Якщо надалі кліматичні умови не підводитимуть, основні роботи в полі мають завершитися до середини листопада.