Кам’янський район збирає врожай-2023

Надіслав: slavkin1 , дата: вт, 08/08/2023 - 12:16
врожай

Про це повідомляє начальник РВА Олег Гапіч.
«У Кам’янському районі завершується збирання ранніх зернових культур. Хід жнив 2023 перебуває під постійною увагою та є пріоритетним для військової адміністрації, оскільки зібраний урожай це запорука продовольчої безпеки нашої держави.
Заступник голови райдержадміністрації Ігор ЛІСОВИЙ відвідав ТОВ "ІВАНІВКА", де під час збиральних робіт поспілкувався з аграріями, ознайомився зі здобутками та перспективами розвитку підприємства.
Загалом збиральні роботи розпочалися на початку липня в усіх 540 господарствах району. До збирання було залучено 385 зернозбиральних комбайнів, як іноземного так і вітчизняного виробництва.
Усі сільгосптоваровиробники мали необхідний запас паливно-мастильних матеріалів, дизпалива та бензину, комбайни були забезпечені механізаторськими кадрами.
До збирання підлягало 150 тис. га зернових культур. Фактично скошено та обмолочено 145 тис.га при середній врожайності 40 ц/га.
Гарно вродила пшениця, середня врожайність якої досягла 50-60 ц/га. Валовий збір склав 360 тис.тонн, що значно краще, ніж у 2022 році.
Дякую всім аграріям за вашу роботу та відданість справі. Від вас сьогодні залежить продовольча і економічна безпека», - йдеться в повідомленні.