Каметсталь знайомить студентів з майбутньою професією - фото

Надіслав: slavkin1 , дата: пт, 11/10/2023 - 15:15
каметсталь

Побачити гаряче «серце» металургійної професії зі студентської лави та отримати наочне уявлення про своє майбутнє ремесло. Таку можливість дає Каметсталь молоді профільних навчальних закладів, з якими співпрацює вже багато років.

1
 Днями Каметсталь запросила в гості студентів Кам’янського вищого професійного училища. Комбінат відвідали першокурсники, які тільки-но розпочали навчання. Для кожної групи була своя особлива «міні-подорож» підприємством в залежності від фахового напряму навчання.

2
 Майбутні електромонтери побували в цеху мереж та підстанцій, відвідали підстанцію ДРЗ-10, де на власні очі побачили, як відбувається процес трансформації енергії для потреб виробництва. Усе було поряд, прямо перед ними – обладнання, щит керування, приклади ступенів захисту обладнання.

3
 Ті, хто обрав професію помічника машиніста тепловозу, побували у вагонному та локомотивному депо цеху ремонтів управління залізничного транспорту. Для них це також була корисна та пізнавальна екскурсія, ще й у кабіні машиніста тепловоза вдалося побувати та сфотографуватися на пам’ять.

4
 А для майбутніх електрогазозварників і машиністів крана підготували не менш цікаву екскурсію на виробничих майданчиках. Проте для кожного з вище названих гостей яскравим фіналом перебування на комбінаті був похід у конвертерний цех, де студенти могли наживо побачити, якою захопливою та водночас небезпечною є професія металурга.

5
 Досвідчені виробничники показали гостям основні металургійні агрегати, розповіли про технологічний ланцюжок виробництва та про сортамент продукції, що випускається на комбінаті. А по завершенні екскурсії ми отримали позитивні відгуки від молоді, яка, в майбутньому, сподіваємося, стане частиною професійного колективу Каметсталі.

артем
 Артем Снітько, студент КВПУ:
- Я побував на підприємстві, де колись сталеваром працював мій дідусь, а, можливо, працюватиму і я після отримання профільної освіти. Це була корисна, цікава екскурсія, де я дізнався багато нового і, головне, побачив на власні очі обладнання, яке вивчаю та з яким колись доведеться мені працювати. Дякую Каметсталі за гостинність!

тимошка
 Тимофій Шарапат, студент КВПУ:
- На Каметсталі ми побували вперше. Вражає, наскільки величезні масштаби має комбінат, і наскільки захоплює виробництво сталі. І за кожним процесом стоїть неймовірна праця людей сильної професії. Я теж буду радий приєднатися до цього колективу в майбутньому.