До уваги таксистів Кам’янського: чекайте податківців

Надіслав: slavkin1 , дата: ср, 10/11/2023 - 18:25
таксі

Водії, які надають послуги перевезення пасажирів та приймають до оплати готівку та електронні платіжні засоби, вже з жовтня повинні видавати чеки. Про це пише УНІАН.
Як повідомляє прес-служба Державної податкової служби України, ця норма почала діяти відповідно до пп. 1, 2 ст. 3 Закону "Про застосування РРО (реєстратор розрахункових операцій – УНІАН) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". 
"З 1 жовтня до суб’єктів господарювання, у тому числі фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку другої – четвертої груп, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби без проведення таких операцій через РРО та/або ПРРО, можуть застосуватись штрафні (фінансові) санкції за порушення вимог закону", - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що нововведення стосується таксистів, які:
•    Не є платниками податків першої групи;
•    Проводять розрахунки в салоні авто в готівковій формі або приймають платіжні карти;
•    Не входять до переліку, затвердженому постановою Кабміну від 23 серпня 2020 року №1336 (підприємці, які звільнені від РРО – УНІАН).
Нагадаємо, що в Кам’янському завдяки «шмону», який податківці та поліціянти влаштували торгівцям тютюновими виробами, ось вже кілька днів закриті кіоски, де продавались цигарки. Якщо митарі доберуться й до таксистів, поїздки на «автівках з шашечками» стануть неабиякою розкішшю. Бо або таксистів в місті просто складно буде знайти, або ж ціни на проїзд злетять до космічних висот…