Від Міндовкілля вимагають дозвільні документи на роботу кам’янського «Рокобану»

Опубликовано slavkin - чт, 03/11/2021 - 06:55
рокобан

У Кам’янському еко-активісти вимагають від  Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів надати документи, що є підставою для дозволу на роботу ТОВ «Рокобан». Про це йдеться на сторінці організації в Facebook.
Так, 9 березня активісти ГО «Чисте повітря України» спрямували до профільного міністерства відповідний запит. В ньому міститься перелік документів, які мали бути надані «Рокобаном» для отримання ліцензії.
Окрім засвідчених копій документів «Чисте повітря України» також вимагає повідомити номер справи про оцінку впливу на довкілля планової діяльності підприємства.
«Ми бачимо, що інформація про отримання «Рокобаном» ліцензії спричинила бурхливу реакцію серед громади Кам’янського. Це зрозуміло, адже у місті з перевантаженою екологією хочуть запустити підприємство, що має на меті поводження з небезпечними відходами. Тому ми перевіряємо всі аспекти и документи, що є підставою для отримання ліцензії. Важливо зрозуміти яким був механізм ухвалення такого рішення», - підкреслив лідер ГО« Чисте Повітря України» Артем Біжко.
Нагадаємо, наприкінці лютого стало відомо, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів надало дозвіл ТОВ «Рокобан» на здійснення діяльності у Кам’янському. Інформація спричинила негативну реакцію зокрема у соцмережах. 
В свою чергу активісти ГО «Чисте повітря України» одразу заявили про готовність до акцій протесту проти роботи «Рокобану». 
Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Кам'янської міської ради, в процесі своєї роботи ТОВ «РОКОБАН» планує здійснювати діяльність зі збирання, перевезення, зберігання, оброблення та утилізацію відходів, за допомогою встановлення на території модульного теплогенератора. При його експлуатації очікуються викиди забруднюючих речовин, зокрема:
- діоксин сірки (токсичний газ з різким задушливим запахом сірки)
- оксид вуглецю (чадний газ, смертельно небезпечний для людини)
- діоксини (високотоксичні стійкі забруднювачі)
- оксиди азоту (токсичний газ) і інших речовин.