Скандал в Днепре: так кто такой Корбан?

Опубликовано slavkin - сб, 07/30/2022 - 19:45
фейк

Пару дней назад мы сообщали о скандальном материале днепровского телеканала D1, в котором со ссылкой на официальное письмо представителя украинской армии писалось, что на самом деле Геннадий Корбан не имеет отношения к теробороне Днепра.  
Уже на следующий день мэрия Днепра выступила с опровержением этой информации, обвиняя телеканал в распространении фейков.
Сегодня телеканал выступил с официальным заявлением по поводу правдивости своей информации и информации мэрии. Приводим текст заявления телеканала полностью.
«29 липня на сайті міськради Дніпра та у низці ЗМІ, які її підпорядковується, з‘явились публікації із наклепом, в яких Телеканал D1 звинуватили у розповсюдженні фейкової інформації.
На нашому сайті ми публікували офіційну інформацію від начальника РУ Сил ТрО «Схід» полковника Валерія Курача. Лист полковника є відповіддю на звернення директора ПП «Телерадіокомпанія «Регіон» Павленка Миколи Івановича. У листі начальника РУ Сил ТрО «Схід» йдеться, що об’єднаний штаб територіальної оборони підпорядковується командувачу оперативного угрупування військ «Дніпро» оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця».
Геннадій Корбан до лав Збройних Сил України не призивався та на керівні посади не призначався, тероборону міста він не очолює.
Ми надаємо офіційні документи, що підтверджують вищесказані слова:
• Інформаційний запит від Директора ПП «Телерадіокомпанія «Регіон» Павленка Миколи Івановича від 18.07.2022
• Офіційна відповідь від начальника РУ Сил ТрО «Схід» полковника Валерія Курача.
На сайті міськради оприлюднили начебто реальну відповідь для ЗМІ — документ на ім‘я журналістки з Кременчука Євгенії Ганжі. Які саме питання ставила Євгенія у своєму інформаційному запиті і яке відношення це має до Телеканалу D1 ми не знаємо.
Телеканал D1 вимагає спростування наклепу і наголошує — ми надали правдиву інформацію.
Також 29 липня, у п’ятницю ввечері, на ім’я Директора ПП «Телерадіокомпанія «Регіон» Павленка Миколи надійшла ще одна відповідь від начальника РУ Сил ТрО «Схід» полковника Валерія Курача, в якій є підтвердження, що полковник надавав офіційну відповідь на запит від 18.07.2022.
Також він надав інформацію про роботу Штаба ради оборони при Дніпровський міськраді. Ми не надавали жодних запитів щодо роботи Штаба, проте дякуємо за розгорнуту відповідь.
Надалі залишаємо право за правоохоронними органами розглядати викладену інформацію».