Народный лэнд-лиз в Каменском

Опубликовано slavkin - сб, 09/10/2022 - 07:29
нагорный

О новых партиях помощи украинским военным из США и Польши сообщил лидер профсоюза Металлургов Каметстали, волонтер Олег Нагорный.
«Передали чергову міжнародну допомогу для українських вояків.
Від відомого громадського діяча Леоніда Бройтмана (Leonid Broytman) з міста Кам’янське (Дніпропетровська область) отримали чергову партію важливих військових речей з США. Це стало можливим завдяки пані Ользі Сальман (Olga Salman) з Нью-Йорку, доньці одного з колишніх керівників агломераційного виробництва ДМК Михайла Сальмана. Вона об’єднала вихідців з Кам’янського, що мешкають у Сполучених Штатах Америки.
Особливістю цього американського пакету допомоги стали крутезні засоби цифрового зв’язку (рації) BAOFENG DF-F8HP, яких потребують наші захисники. Також в цей пакет увійшли багато препаратів: кровоспинні засоби, лангети, тактичні шкарпетки, здавлюючі пов’язки для кінцівок, медичні рукавички, вологі серветки, присипки для шкіри, індивідуальні марлеві пов’язки та засоби гігієни, а також тактичні футболки. Серед тих, хто взяв участь у формуванні вище вказаного пакету з США, хотілося б відзначити родину Агинських-Биленко, які за особисті кошті придбали одну з рацій.
Ця допомога вже поїхала на передову в один з добровольчих підрозділів УДА ЗСУ, що боронить українську землю на півдні.
Польський ленд-ліз від організації fundacja Stratpoints (м.Познань), яку очолює генерал-лейтенант Mirosław Różański, був спрямований в іншому напрямку – до одного з підрозділів територіальної оборони з Кам’янського на сході країні. Батальон ТРО в лавах Збройних Сил України виконує поставлені завдання на передовій. В ньому воює багато мешканців міста, які є працівниками нашого металургійного підприємства ДМК.
Безпосередню участь у формуванні пакету допомоги взяли наші добрі друзі, військові у відставці Marek Napierała і Wiesław Dziepak. Завдяки ним українські вояки отримали комплекти тактичної форми стандарту НАТО та термобілизну, теплі шарфи та шкарпетки, фляги з котелками, фільтри для очищення води, засоби гігієни та медичні препарати (обезболюючі, кровоспинні та ін.), упаковки з вологостійкими сірниками, засоби від комах, охолоджуючі пластирі, каву (великі упаковки) та багато іншого, чого потребують військові у польових умовах війни.
Наші бійці дуже вдячні за небайдужість та допомогу Україні у скрутний час. Дякуємо США! Дякуємо Польща! Дякуємо всім, хто розуміє, що перемога у війні з росією може бути лише спільною! Ми обов’язково переможемо! Далі буде…», - написал Нагорный в своем фейсбуке.