У міській раді заслуховували представників підприємств, які виплачували працівникам заробітну плату нижче мінімального рівня

Опубликовано bugaev - ср, 02/16/2022 - 14:18
1

Наприкінці минулого тижня відбулося чергове засідання робочої групи з питань погашення заборгованості та легалізації заробітної плати й занятості населення у м.Кам’янське.

Як повідомив начальник відділу праці та соціально-трудових відносин міської ради Іван Процик, за підсумками ІІІ кварталу 2021 року 18 установ різної форми власності, серед яких автоперевізники, державні установи, заклади сфери торгівлі й надання послуг, допустили нарахування своїм працівникам заробітної плати нижче мінімального рівня.

Представники підприємств-боржників, присутні на засіданні, доповіли про причини виникнення такої ситуації та запевнили у намірах підвищення рівня заробітної плати в найближчому майбутньому. Разом з тим, деякі з них зазначили, що серед найбільш вагомих та об’єктивних причин, які впливають на зменшення рівня заробітної плати, є карантинні обмеження.

Упродовж минулого року відділом праці та соціально-трудових відносин міської ради опрацьовано 58 звернень з питань оплати праці та направлено 24 запити на підприємства міста з питань порушених у зверненнях. З метою вирішення питання погашення заборгованості із заробітної плати фахівцями відділу було направлено листи до профільних міністерств.