Звіт депутата Дніпропетровської обласної ради VIII скликання Кошляка Михайла Анатолійовича за 2023 рік

Надіслав: slavkin1 , дата: чт, 12/28/2023 - 13:25
кошляк

Я, Кошляк Михайло Анатолійович - голова постійної комісії Дніпропетровської обласної ради з питань сім'ї, молоді та спорту, депутатська група «За Україну! За Дніпропетровщину!», звітую про депутатську діяльність за 2023 рік перед виборцями та всіма мешканцями Дніпропетровської області.
У своїй депутатській діяльності керуюсь Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про звернення громадян», Регламентом роботи обласної ради та іншими нормативно-правовими актами, що визначають діяльність депутатів у раді.

облрада
Упродовж 2023 року пріоритетними напрямками моєї діяльністі були:
- допомога ЗСУ та підтримка ВПО;
- робота над законодавчими рішеннями для забезпечення безпеки та життєдіяльності Дніпропетровщини; 
- підтримка та розвиток спорту;
- підтримка малозабезпечених верств населення, людей з інвалідністю, ветеранів ЗСУ і їхніх сімей; 
-вирішення проблем жителів Дніпропетровської територіальної громади.
ПОСТІЙНА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ СІМ’Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ДОР

спорт
Протягом звітного періоду взяв участь в 3 сесіях обласної ради з 4.
Взяв участь у прийнятті 74 рішень обласної ради. 
Брав участь в затвердженні 3 регіональних програм:
-Комплексна програма підтримки внутрішньо переміщених осіб у Дніпропетровській області на 2023 – 2025 роки;
-Регіональна цільова соціальна програма протидії торгівлі людьми на період до 2025 року в Дніпропетровській області;
-Програма державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря на 2023 – 2027 роки Дніпропетровської зони.
Як голова постійної комісії обласної ради з питань сім’ї, молоді та спорту за звітний період провів 7 засідань, на яких розглянули 29 питань. 
Комісією опрацьовано та винесено на розгляд сесії обласної ради 1 проєкт рішення «Про зняття з контролю рішення обласної ради від 03 лютого 2012 року № 241-11/VI «Про Регіональну цільову соціальну програму розвитку сімейної та гендерної політики у Дніпропетровській області на 2012 – 2022 роки» (зі змінами) та внесено пропозицію до плану роботи Дніпропетровської обласної ради VIIІ скликання на 2024 рік та постійної комісії з питань сім’ї, молоді та спорту.
Постійною комісією ініційовано:
- створення робочої групи для аналізу фінансово-господарської діяльності КЗ «Дніпропетровський фаховий коледж спорту» Дніпропетровської обласної ради, визначення шляхів її вдосконалення з метою налагодження стабільної роботи закладу; 
- урочисте нагородження керівників обласних спортивних федерацій та закладів спортивного профілю обласного підпорядкування з нагоди Дня фізичної культури і спорту.
КООРДИНАЦІЙНА РАДА З ПРОТИДІЇ ПОШИРЕННЮ НАРКОМАНІЇ СЕРЕД НЕПОВНОЛІТНІХ В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

рада 1
Координаційною радою з протидії поширенню наркоманії серед неповнолітніх у Дніпропетровській області
протягом року проведено 2 засідання й розглянуто 9 питань. 
Зокрема:
-робота Координаційної ради з протидії поширенню наркоманії серед неповнолітніх у Дніпропетровській області;
-оновлення складу Координаційної ради з протидії поширенню наркоманії серед неповнолітніх у Дніпропетровській області;
-стан з наркозалежністю серед неповнолітніх у Дніпропетровській області;
-заходи, спрямовані на протидію поширенню наркоманії серед неповнолітніх у Дніпропетровській області;
-робота ювенальної превенції щодо профілактики наркоманії серед дітей;
- захист дітей від насилля з боку батьків, у тому числі наркозалежних;
-упровадження у програмах підготовки та підвищення кваліфікації педагогічних, медичних та соціальних працівників сучасних методик профілактики запобігання залежностей від психоактивних речовин серед дітей;
-стан проведення у 2022-2023 роках профілактичної роботи, встановлення соціально-психологічного патронату над дітьми, схильними до вживання психоактивних речовин та упровадження заходів, спрямованих на формування сімейних цінностей, відповідального батьківства у контексті запобігання вживанню психоактивних речовин дітьми та батьками, з залученням наркологів, психологів, ювенальних поліцейських;
-ситуація з реалізацією наркотичних засобів в області, до якої часто залучаються підлітки, та організацію рейдів із залученням громадськості у місцях масового скупчення людей.
 За моєї ініціативи Координаційною радою з протидії поширенню наркоманії серед неповнолітніх розроблено та затверджено на сесії обласної ради першу в Україні регіональну комплексну програму профілактики залежностей та їх соціальних наслідків серед дітей у Дніпропетровській області на 2022-2026 роки. Це унікальна для України масштабна регіональна комплексна програма, аналогів якої немає в жодному з регіонів.

рада 3
Не зважаючи на війну, вже кілька років програма працює та допомогає у розв’язанні глобальних соціальних негараздів, рятує життя і здоров’я тисяч юних жителів області. 
Наразі діти навчаються дистанційно, тож будемо більше співпрацювати не з закладами освіти, а з батьками. Розробляємо алгоритм дій для батьків, який дозволить визначити, чи перебуває їх дитина в стані наркотичного сп’яніння, дасть розуміння, що робити і куди звертатися за допомогою. 
Також підтримали ініціативу обласної прокуратури про запуск в регіоні скандинавського проєкту «Барнахус». Це буде спеціалізований центр по роботі з дітьми, які постраждали від насильства, або стали свідками насильства чи злочинів - тут теж маємо негативну динаміку. Такі центри вже є у Вінниці, Житомирі, Кіровограді і Чернівцях.
Провели нагородження переможців обласного медіаконкурсу соціальної реклами «Обери життя», який проводила наша Координаційна рада з протидії поширенню наркоманії серед неповнолітніх ще у 2021 році. Власне, нагородження відкладали то через пандемію, то через війну. Нарешті подарунки отримали Ліцеї №7 та № 15 Павлоградської міської ради та КЗО «Навчально-виховний комплекс № 122 «Загально-освітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» Дніпровської міської ради. Також діткам влаштували яскраву культурну програму - екскурсії та похід до Макдональдза.
Дякую всім учасникам Координаційної ради за плідну співпрацю. Ми провели колосальну роботу. Це дозволить вже в найближчому майбутньому якісніше протидіяти поширенню наркоманії серед неповнолітніх.
 СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ

соц
Також, вже кілька років, продовжую розвивати соціальний проєкт «Скажи наркотикам «НІ».Обери спорт». Його головна здоровий спосіб життя та спортивна наснага підростаючого покоління. Дякую коллегам-спортсменам, які долучилися до цієї справи. Разом протягом року ми провели ряд яскравих заходів та змагань на территоріі Дніпропетровської області. 
Цьогоріч започаткували проведення відкритих майстер-класів. Перший відбувся в Кам'янському. Юні спортсмени мали змогу потренуватися разом з одним з найяскравіших українських боксерів сучасності, срібним призером Олімпіади, чемпіном світу серед професіоналів Денисом Берінчиком. 
Дуже радий, що вдалось провести такий майстер-клас. Це знакова подія для Дніпропетровщини. 
Сподіваюсь, попереду ще багато цікавого та важливого. А наша боротьба за здорове майбутнє України триватиме і в наступному році.

соц1
ПІДТРИМКА СПОРТУ
Як голова постійної комісії облради з питань сім’ї, молоді та спорту найбільшу увагу в своїй депутатській діяльності приділяю охороні здоров'я, соціальному захисту населення, дітей, розвитку молоді та спорту. 
Хлопці та дівчата, які тренуються попри війну - це майбутнє нашої країни, з ними нам писати новий розділ в історії українського спорту. А ті спортсмени, які в теперішній час здобувають перемогу на міжнародних аренах - показують світу непереможний дух нашої нації. Знаходячи під час війни ресурс щось будувати та створювати, ми дбаємо про ментальне здоров‘я нації.
Далі про реальні справи. За мого сприяння, без залучення бюджетних коштів зроблено таке:
- покращено матеріально-технічну базу клубу боксу «Боєць», смт Бородянка Київської області;
- реконструйовано КЗ «КДЮСШ з боксу та єдиноборств» Дніпровської міської ради. Відновлено роздягальні, душові, санвузли;
- запущено реконструкцію СК «Нива» в Ниві Трудовій Криворізького району. Встановлено 10 склопакетів у залі боксу та кікбоксінгу, реконструювано санвузли, підлогу та стіни в залі ігрових видів спорту; 
- відкрито зали дзюдо в Новомосковську та Гвардійському, за спрівпраці з Федерацією дзюдо Новомосковська;
- покращено матеріально-технічну базу КЗ «Будинок дитячої творчості»  Кам’янської міської ради, придбано спортивний інвентар для змагань і тренувань з пауерліфтингу, придбано нагородну атрибутику для проведення змагань;
- виділено кошти на придбання нової форми для жіночої гандбольної команди з Кам'янського та поповнення їх матеріально-технічної бази;
- поповнено матеріально-технічну базу Федерації тайського боксу та кікбоксінгу Жовтих Вод, облаштовано новий боксерський зал, придбано мішки та обладнано ринг;
- для Федерації Айкідо Айкікай «Сакура» Кам’янського придбано мати та нагородну атрибутику для проведення змагань;
- підтримка проведення відкритого обласного Кубкового турніру з волейболу в рамках фестивалю спорту «Незламний народ - незламної країни», присвяченого Героям-захисникам України в Кам‘янському.
Спорт має відволікати наших дітей від війни. 
Впевнений, в нових залах ми виховаємо багато переможців для нашої країни.
ПІДТРИМКА ОСВІТИ ТА ДІТЕЙ

освіта 1
Освічена нація - непереможна!
Зараз, як ніколи, необхідно створити належні та безпечні умови для навчання. Тож всіляко допомогаю закладам освіти та дошкільним навчальним закладам, підтримую талановитих дітей та молодь.
За мого сприяння та без залучення бюджетних коштів проведено таку роботу:
- поповнення матеріально-технічної бази КЗ «Науковий ліцей імені Анатолія Лигуна» Кам’янської міської ради. Виділив кошти для церемонії нагородження учасників (157 дітей) та переможців Відкритої Олімпіади природничо-математичних дисциплін;
- допомога з придбанням батарей, ремонтом та утепленням спортивної зали КЗ «Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №32 «Дельфін» Кам'янської міської ради;
- придбав оргтехніку та надав допомогу в облаштуванні огородження території КЗ «Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №16 «Зірочка»  Кам`янської міської ради;
- надав допомогу в обладнанні тимчасового сховища КЗ «Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) компенсуючого типу №12 «Сонечко» Кам'янської міської ради;
- для учнів 2 й 3 курсів Кам‘янського фахового коледжу фізичного виховання забезпечив щоденні безкоштовні тренування в нещодавно відреконструйованому басейні;
- організував допомогу для дітвори в Першотравенську: комплект парт та телевізор передано до Будинку Милосердя «Нове покоління Україна». 

освіта 2
Окрім допомоги закладам, де перебувають та навчаються діти, на свята вітаю дітлахів особисто. Як і в попередні роки, у 2023 році привітав малечу солодощами з нагоди Всесвітнього дня дитини та на Новорічні свята. 
Вважаю, що ми, дорослі, повинні допомагати дітям, аби мрії кожного збувались.
РОБОТА НА ДЕПУТАТСЬКОМУ ОКРУЗІ (Кам’янське, Карнаухівка та Світле)

округ
Прийоми громадян з особистих питань - ще один напрямок моєї депутатської роботи, який прямо пов’язаний із виборцями. Безпосередньо на виборчому окрузі в звітному періоді проведено 12 запланованих прийомів громадян, на 6 був особисто, 6 проведено помічниками. Додатково було проведено 4 позапланових прийоми. Завжди відкритий до спілкування з громадянами через соціальні мережі або своїх помічників. 
Під час прямого спілкування розглядалися індивідуальні звернення щодо медичної допомоги, житлових питань, соціального захисту та облаштування території. Упродовж звітного періоду зверталися за допомогою як пересічні громадяни, так і керівники територіальних громад, керівники комунальних установ, освітяни, представники спорту, представники громадських організацій, військовослужбовці, волонтери та внутрішньо переміщені особи. Усі звернення та листи було розглянуто та опрацьовано. Протягом звітного періоду до мене надійшло 168 заяв, 129 запитів вирішено позитивно. Над іншими питаннями працюємо, шукаємо шляхи вирішення. 
750 тисяч гривень, що цьогоріч були виділені на виконання депутатських повноважень, направлені виключно на допомогу людям, які потребують лікування або оперативного втручання. 
В моєму депутатському окрузі мешкає багато людей похилого віку та дітей. Вони потребують особливої підтримки. Тож, виділив кошти на матеріали для облаштування майданчика для відпочинку. Разом з мешканцями довели двір до ладу. Вдячний виборцям, які зверталися, за конструктивні питання та пропозиції.
ДОПОМОГА ВІЙСЬКОВИМ ТА ВПО

зсу
Війна стала справжнім викликом для сфери соціального захисту України. Особливо вона зачепила найбільш вразливі категорії населення.
Ще один вектор моєї діяльності - соціальний гуманітарний штаб, який розташувався у Кам‘янському. 
Як і минулого року, протягом 2023-го, штаб спрямував свою діяльність на допомогу військовослужбовцям, внутрішньо переміщеним особам, соціально-незахищеним та малозабезпеченим верствам населення. За допомогою до соціального штабу звертаються не тільки кам’янчани. Упродовж 2023 року допомогу отримували мешканці Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та інших областей. 
-придбали, зібрали та роздали більше 35-ти тонн продуктів харчування - овочі, фрукти, крупи, макаронні вироби, олія, борошно, м’ясні та рибні продукти, консерви, продукти швидкого приготування, молоко та солодощі. Продукти харчування передали волонтерам, або установам для приготування їжі для військових, частину продуктів передали безпосередньо військовим на передову. Не забули і про поранених військових, які перебувають на лікуванні у лікарні швидкої допомоги Кам‘янського; 
- надавали продуктову допомогу волонтерам-працівникам Миколаївської гімназії для виготовлення тушонки, напівфабрикатів та випічки для ЗСУ, НГУ, УДА, ППО та тероборони. Напівфабрикати та іншу їжу з місцевої гімназії волонтери доставляли в гарячі точки та госпіталі для поранених військових; 
- волонтерами нашого штабу надавалася цільова допомога сім'ям, які були вимушені залишити свої домівки у Донецьку, Луганську, Маріуполі, Харкові, Нікополі та інших населених пунктах. Надавалася гуманітарна допомога людям, що знаходяться на звільнених територіях. Допомогу у вигляді благодійних продуктових наборів отримали малозабезпечені верстви населення, люди похилого віку та люди з інвалідністю. Таким чином, за звітний період роздали більш ніж 2 000 благодійних наборів;
 - 3 000 одиниць білизни, памперсів та засобів особистої гігієни передали установам та волонтерам на потреби ВПО та військових, у тому числі і до Центру надання соціальних послуг та модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб у Кам‘янському; 
-допомогали пораненим воїнам ЗСУ. Ліки та перев’язочні матеріали передано шпиталям Донецької та Харківської областей та у відділення центрів первинної медико-санітарної допомоги, де проходять лікування поранені захисники;
 -особисто протягом року допомагав нашим воїнам з придбанням необхідного приладдя, ремонтом та придбанням автівок. З етичних міркувань, а також інших причин деталізувати допомогу нашим воїнам вважаю недоцільним.
Величезна дяка та повага нашим захисникам. Ви для кожного з нас справжні герої та мотиватори.
Дякую усім, з ким працював упродовж року. Робота проводилася і проводиться по різних напрямках. Завжди відкритий до активної співпраці з громадськістю, яка бачить не тільки проблеми, а й шляхи їх вирішення.