Звернення міського голови Кам'янського щодо можливого теракту на ЗАЕС

Надіслав: ilona , дата: чт, 06/29/2023 - 14:03
р

Міський голова Андрій Білоусов звернувся до мешканців Кам'янського.

"Щодо загрози теракту на Запорізькій АЕС.

Проводяться відповідні навчання.

У разі виникнення надзвичайної ситуації Дніпропетровською обласною військовою адміністрацією підготовлено план евакуації.
За інформацією Дніпропетровської ОВА, у зоні найбільшого ризику перебувають населені пункти Нікопольського та Криворізького районів Дніпропетровської області, у тому числі міста Нікополь, Марганець, Покров.

В області працює штаб, в якому задіяні всі відповідальні служби та спеціалісти, а також керівництво Кам’янської районної військової адміністрації, в чиїй компетенції знаходиться це питання.

Кам’янське не входить в зону ураження. Але в разі вибуху на ЗАЕС мешканцям нашого міста потрібно щільно закрити всі вікна, двері та вентиляційні отвори, вимкнути кондиціонери. Протягом щонайменше доби не виходити на вулицю та уважно стежити за офіційними повідомленнями щодо вимірювання радіаційного фону, слідувати всім рекомендаціям.
Головне – не панікувати!

Важливо! За словами науковців, жоден сценарій із можливим викидом радіації на Запорізькій АЕС не потребує проведення йодної профілактики.

Я постійно беру участь в штабах, які проводить Кам’янська РВА. Всі служби міста готові надавати допомогу під час евакуації людей, які потрапляють в 50-кілометрову зону ураження.
Наразі – це наше головне завдання.

Знаходимося в постійній взаємодії з обласною та районною військовими адміністраціями, дотримуємося чіткого плану дій та їхніх вказівок”, – зазначив мер.