У Кам’янському йде війна з Історією

Надіслав: slavkin1 , дата: пт, 09/08/2023 - 09:40
Романова

Схоже, у Кам’янському хтось не дуже розумний і дуже непорядний оголосив справжню війну пам’ятникам. Про це повідомили соціальні мережі.
Вслід за монументами Леоніду Брежнєву та загиблим дніпродзержинцям невідомий обмалював синьою фарбою пам’ятник Галині Романовій, що розташований на перехресті вулиць Грушевського та Звенигородської на території колишнього навчально-виробничого комбінату. 
Нагадаємо, Галина Романова – наша землячка, під час Другої світової війни потрапила до концтабору в Німеччині. Була підпільницею, за що у 1944 році страчена фашистами. Є версія, що була в числі тих, хто заважав гітлерівцям втілити в життя «атомний проєкт» і тим самим врятувала людство від ядерного армагедону, який напевне влаштувала б Німеччина, якби отримала цю страшну зброю раніше за США та СРСР. Вдячні земляки старших поколінь вшанували її пам’ять, назвавши на честь підпільниці вулицю у центрі Дніпродзержинська. А зараз нове покоління земляків «віддячує» героїню тим, що плюндрує той скромний пам’ятник, що залишився у нашому місті з часів Радянського Союзу. Цікаво, що цей монумент ніяк не уславлює Компартію чи Радянську владу, тобто не підпадає під Закон про декомунізацію. І нинішній замах на нього – це аж ніяк не боротьба з радянським минулим, це – намагання зафарбувати, витерти з народної пам’яті нашу славетну історію. Така атака на пам’ятники героям Другої світової війни сприймається як спроба принизити український народ, а саме – знищити образ народу-переможця у Другій світовій війні. Адже таким образом не можуть похвалитися ні німці, ні французи, ні австріяки, ні італійці, ні поляки – всі вони програли свої війни, у Європі переможцями можна вважати лише народи колишнього СРСР та Великобританії. І от тепер ми бачимо, що цю особливість українського народу – імідж народу-переможця – намагаються «витравити» з нашої свідомості. Кому це вигідно? Звісно, і ми про це писали, Кремлю. А ще – тим, хто хоче бачити українців у якості збирачів овочів-фруктів та малооплачуваних будівельників на ланах на містах Європи. Так на кого працюють ті, хто так завзято веде війну з пам’ятниками у Кам’янському?  
Фото із соціальних мереж.