У Кам’янського є шанс подякувати англосаксів

Надіслав: slavkin1 , дата: сб, 07/15/2023 - 13:25
прометей

Деякі мешканці Кам’янського вважають за необхідне для подальшого розвитку міста та України негайно провести декомунізацію пам’ятника Прометею.
Ось вже півмісяця на сайті місцевих петицій є звернення такого собі Павла Петрова, який закликає демонтувати «неправильні» таблички з цього монументу.
«У зв'язку з необхідністю виконання закону про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки
Ми, нижчепідписані, з великою прискіпливістю звертаємося до вас з проханням підтримати нашу петицію стосовно демонтажу табличок, присвячених постаті Владимира Леніна та його цитатам, закрити автора на табличці недостатньо. Зазначений крок, відповідно до закону про декомунізацію, визначає необхідність видалення символів тоталітарного режиму з нашого простору.
Ми віримо, що наша країна заслуговує на повну історичну реставрацію, у якій наші міста і села можуть відображати наше сучасне бачення демократичних цінностей та свободи. Демонтаж табличок, присвячених Леніну, буде символом зламання ланцюгів минулого та позначить новий початок для нас як суспільства.
Декомунізація - це не просто зміна символів чи назв вулиць. Це процес, що допомагає нам вирватися зі зламаного кола диктатури та побудувати сильну, прогресивну та європейську державу, якою ми прагнемо стати. Це шанс нашим нащадкам побачити майбутнє без спокус тоталітаризму та насильства.
Демонтаж табличок Леніна не означає відкидання нашої історії, але це крок у напрямку визнання негативних наслідків тоталітарного режиму та побудови єдиної нації, що базується на демократичних цінностях та правах людини.
Ми закликаємо владу нашого міста звернути увагу на наші обурення та підтримати процес демонтажу табличок Леніна. Це необхідний крок у забезпеченні нашої ідентичності, нашої свободи і нашого майбутнього. Давайте разом побудуємо сильну, демократичну та по-справжньому вільну країну.
Наголошуємо, що потрібно демонтувати усі чотири таблички з комуністичними символами, зокрема з радянськими п'ятикутними зірками, серпом та молотом і головну з цитатою Леніна», - йдеться в петиції.
За 15 днів звернення зібрало 155 підписів з 250 необхідних, лишилося ще 15 днів на збір. Тобто, вже десь 30 липня стане відомо – бажають чи ні містяни змінювати монумент, який є одним з символів Кам’янського.
Поки що незрозуміло, чим замінити цитати Леніна у випадку демонтажу. Наприклад, можна увіковічнити якесь висловлювання тепер вже колишнього прем’єра Британії Бориса Джонсона, якого дехто вважає великим другом України. Зиск від цього подвійний: і декомунізацію проведемо, і висловим велику пошану до цього англосакса. Щоб ніхто більше не дорікав, що українці такі невдячні...