Справа Коломойського: кам’янський коментар

Надіслав: slavkin1 , дата: сб, 09/16/2023 - 12:03
азот

Екс-нардеп з Кам’янського Віталій Купрій прокоментував збільшення грошової застави для Ігоря Коломойського.
«Суд збільшив заставу Коломойському до майже 4 мільярдів гривень. Багато людей вказують на начебто схожу ситуацію конфлікта Путіна і Березовського, який першого привів до влади. Я так не думаю.
У мене такі професійні думки як адвоката і політика. Як на мене, головне не застава і СІЗО, а контроль над майном. Ще 8 днів тому НАБУ на 2 дні арештовувало все майно Коломойського і звернулось до суду для закріплення свого рішення ухвалою ВАКС. Строк арешту НАБУ вже сплив, а за розгляд цього питання в суді я не чув. Ні від НАБУ, ні від Зеленського жодної про це заяви. А як же на цьому можна б було пропіаритися? Чи це зроблено спеціально щоб встигнути віджати побільше майна і збагатитися по схемі Медведчука-Татарова? Чи дати можливість олігарху замести сліди і по максимуму повиводити активи з під удару? А він у цьому майстер. Згадайте що отримав Азаров від спроби захопити Аеросвіт. А як швидко вивів активи з Привату до націоналізації.
Або ситуація може бути ще цікавішою. Якщо Зеленський через Єрмака отримав згоду від ФСБ щодо підтримки його кандидатури на наступних виборах і не боїться компромату з боку Коломойського, то тоді і друга збільшена застава підійде, і третя щоб надовго тримати у СІЗО. І має бути тиск на суд для арешту всього майна, як Зе це вміє незаконно робити (згадайте справу вбивства Шеремета). І передадуть все в АРМУ. І стануть напряму контролювати медіа олігарха. В цьому разі очевидних змін в телемарафоні не відбудеться. Мосейчук продовжить купати Зе у теплій ванні. Якщо піде такий сценарій, то ми одразу це побачимо. Коломойський буде захищатись оскільки втрачати йому не буде чого. Ми побачимо гучні, а не таємні процеси, долучення нардепів, "патріотично" налаштованої громадськості тощо. Ну і головне: вспливуть документальні підтвердження ухилення Зеленським від сплати податків, участь у пограбунку Приватбанку та купа всього, про що ми і не здогадуємося. Наразі цього не має. Хоча якщо Коломойський боїться що його у СІЗО вб'ють, то може і відкласти спротив. А свідок він йой який небезпечний для Зеленського!
Зрозуміло, є варіант що Зеленський все-таки піде в атаку на Коломойського щоб продемонструвати
американцям і суспільству боротьбу з олігархами за верховенство права. Я особисто в це не вірю. Особливо після останніх скандалів із корупцією в Міноборони. А ось, прикрившись гарними промовами, показати іншим олігархам хто у домі господар, ну і ще збагатитися на цьому - це з певною ймовірністю може бути. Але, як і в попередньому варіанті, за погодженням з Єрмаком (читай Москвою). При цьому звісно ні Ахметова, ні Пінчука, ні інших чипати не будуть. Вони ж будуть працювати на Зеімідж, фінансувати його виборчу кампанію, як Абрамович та Дерипаска допомагають Путіну. Тоді також маємо побачити захист Коломойського і оприлюднення компромату проти Зеленського, чого наразі не має.
Ніяких змін у редакційній політиці медіа-імперії Коломойського не відбудеться і у випадку, якщо Зеленський все ж таки грає тонку гру по таємному захисту Коломойського від гарантованої посадки на довгі роки із справжньою конфіскацією майна. Тоді підвищення судом розміру застави може означати що нас знову тримають за дурнів і роблять це ДО того, як відповідне клопотання до суду подасть НАБУ, та ще й з більшою сумою. Чистий піар і профанація, адже людина по суті сидить в СІЗО, майже не захищається (сіла туди за власною волею) і виходити не збирається. Поки що цей варіант виглядає більш вірогідним.
Спостерігаємо, аналізуємо, думаємо», - пише Купрій у своєму фейсбуці.

Як відомо, у Кам'янському Коломойському належить підприємство ДніпроАзот. Цікаво, чи будуть його конфісковувати?