Мер Кам'янського взяв участь у Глобальному саміті громадського транспорту

Надіслав: ilona , дата: ср, 06/07/2023 - 15:49
д

Про це повідомив сам міський голова Андрій Білоусов.

«Розвиток електротранспорту – дуже важливе питання для нашого міста зі складною екологічною ситуацією. Щодня трамваї Кам’янського перевозять більше 30 тисяч пасажирів, у тому числі 20 тисяч людей пільгової категорії. За останні роки ми капітально відремонтували 9 вагонів, 18 вагонів пройшли середній ремонт, але необхідно оновлювати трамвайний парк, закуповуючи нові вагони.   

Для цього ми активно працюємо та беремо участь у проєкті «Міський громадський транспорт України ІІ», що підтримується Європейським інвестиційним банком.   

З метою залучення фінансової підтримки від міжнародних партнерів взяв участь в Глобальному саміті громадського транспорту UITP у Барселоні.  

У рамках поїздки зустрівся з Генеральним Секретарем UITP паном Мезгані, виступив з промовою щодо необхідності оновлення рухомого складу трамвайного парку міста перед представниками Європейської комісії – директор Карла Монтезі, Гендиректор з питань міжнародного партнерства Єврокомісії Ельжбета Луканюк, представники фінансових установ – Світовий Банк Ніколас Пельтьє, глобальний директор транспорту Світового банку ЄІБ Ніл Валентайн та інші.

Щиро дякую голові комітету транспорту та туризму Європейського Парламенту пані Карімі Деллі, яка визначила основні пріоритети нашої роботи щодо доступу до фінансових інструментів ЄС.

Придбання нових вагонів дасть можливість суттєво покращити безпеку, якість та комфорт пасажирських перевезень.

Реалізувати проєкт плануємо у 2024-2025 роках.

Сподіваємося на плідну взаємодію та вдалі результати співпраці.  

Все буде Україна!», - зазначив Білоусов.