Кам’янське до зони евакуації не входить

Надіслав: slavkin1 , дата: пт, 07/07/2023 - 18:35
радіація

Заступник Ради оборони Дніпропетровської області, голова облради Микола Лукашук прокоментував навчання на випадок російського теракту на ЗАЕС.
“Відпрацьовували наступний сценарій: були змодельовані наслідки радіаційної аварії внаслідок російського теракту на ЗАЕС. У разі теракту: 50 – км зона ураження. Під евакуацію попадають громади Нікопольського району та частина громад Криворізького.
Дніпро, Кривий Ріг, Камʼянське не входять до зони евакуації.
Відпрацьовували події максимально наближені до реальних. Задіяні усі служби, Міністерство енергетики, Енергоатом, ДСНС, поліція, обласна влада, органи місцевого самоврядування.
Унікальні навчання, які проводились одночасно по 3 областях України: Дніпропетровська, Запорізька та Херсонська. Навчання показали, що область до надзвичайної ситуації готова. Органи державної влади, місцеве самоврядування, наші громади – усі розуміють, що робити.
Щодо прийому йодиду калію. Зараз його вживати не треба. Якщо радіаційні заміри покажуть, буде окреме повідомлення для населення. Запаси йодиду калію в області є, він буде виданий разом з інструкцією, в якій дозі вживати. Для хвилювань немає приводу.
Головна мета зараз, аби росіяни не зробили теракт на ЗАЕС. Над питанням деблокування станції зараз працюють всі – Президент, ОП, МЗС з нашими міжнародними партнерами та МАГАТЕ. Віримо у Президента, ЗСУ та підтримку міжнародних партнерів”.