Кам’янчанин у Великобританії «риє» під екс-міністра оборони

Надіслав: slavkin1 , дата: чт, 09/07/2023 - 13:00
купрій

Екс-нардеп з Кам’янського Віталій Купрій зараз перебуває у Лондоні, де, зокрема, намагається переконати британців не приймати у себе звільненого позавчора міністра оборони Резнікова у якості посла України.
«Мій візит у Великобританію проходить по плану. Відбулося декілька зустрічей із урядовцями, які відповідають за відносини із Україною. Після обговорення ситуації, пов'язаної із корупцією вищого керівництва держави, мною подані письмові докази і документи. Деталі повністю розкривати не можу. Але все що стосується вже колишнього Міністра оборони Резнікова, якого депутати Зеленського під аплодисменти звільняли з посади, повідомляю.
Почав із обставин нашого особистого знайомства із паном Резніковим, коли він у якості заступника Кличка прокручував махінації на сотні мільйонів гривень у сфері зовнішньої реклами столиці. Схему намагався зупинити я, у якості заступника Голови правоохоронного Комітету ВРУ. Було кримінальне провадження, йшли активні слідчі дії. Проте у 16-17 роках щоб вивести його з під обвинувачення уряд змінив свою постанову і декриміналізував його вчинки.
Потім повідомив як він саботував розгортання національного спротиву прямо з дня свого призначення до моменту масштабного вторгнення. Про це мало хто знає, але я вже тоді був радником Командувача Сил ТРО ЗСУ і з ним спілкувався. Він приховував від військових частин тероборони інформацію про те, де вони могли розмістити пункти своєї постійної дислокації, а також яким майном Міноборони могли б ми скористатися для свого розгортання. До речі не останню роль у цьому відіграла і його заступниця, моя особиста знайома, Ганна Маляр.
Про те як блокував законотворчу роботу, яка мала б ліквідувати помилки і покращити обороноздатність нашої держави. Навіть на теперішній час він не вніс до уряду декілька проектів постанов, які передбачені законом про нацспротив - і про об'єкти критичної інфраструктури, які треба обороняти, і все той же порядок залучення до потреб нацспротиву майна, у тому числі яке належить місцевим громадам!
Як ховав по складах зброю, брав участь у роззброєнні і скорочені чисельності Добровольчих формувань територіальних громад рік тому. А вони б могли збивати Шахеди по ВСІЙ території України. Особисто я реєстрував близько 800 таких формувань! То і мали такий масштаб знищених об'єктів в енергетиці, блекаути та інші негаразди.
Ну і звісно, як лідер політичної партії "РІШУЧІ", який має певну репутацію серед українців (1,7 млн. підписників у ФБ), від імені патріотично налаштованої частини нашого суспільства, я виразив наше обурення тим, що пан Резніков намагається уникнути кримінальної відповідальності за допомогою дипломатичного імунітету. Нагадав про останні корупційні скандали, наявність кримінальних проваджень по фактам масштабних зловживань у Міноборони. Він має сісти не в комфортне крісло українського посла, а на жорсткі нари!
Ця інформація від мене вже офіційно потрапила у британський Офіс іноземних справ (підтвердження надаю). Сподіваюсь це питання буде обговорюватися із Зеленським і він не наважиться дати Резнікову жодної державної посади!», - пише Купрій у своєму фейсбуці.
Що ж, ситуація складається досить цікава. Тепер будемо чекати на результат – чи вдасться Купрію переконати нащадків Черчилля відмовити Зеленському і не приймати Резнікова у якості посла України у Лондоні? Якщо дійсно вдасться, тоді справи у нашого президента зовсім кепські…

лондон