Голова ДніпроОВА відвідав Камʼянський район

Надіслав: ilona , дата: чт, 05/18/2023 - 18:10
к

Сьогодні голова облради Микола Лукашук разом з очільником ОВА Сергієм Лисаком долучилися до святкування Дня вишиванки в Пʼятихатках. В ході урочистих заходів відбувся святковий концерт.

«Вишиванка – це наш символ, код нації. Він символізує незламний дух українського народу, силу та міць. Саме тому сьогоднішнє свято має для нас неабияке значення. Разом прямуємо до Перемоги!», – сказав Ісаєв Гілал Міргасан Огли, П’ятихатський міський голова.

Учасники заходу поклали квіти до памʼятника Шевченку та меморіалу загиблим героям, що віддали життя у боротьбі за Україну.

Також керівники обласної ради та обласної адміністрації зустрілися з головами громад Камʼянського району.

«Говорили про бюджет області та субвенції територіальним громадам, внутрішньо переміщених осіб, опалювальний сезон, навчальний рік, аграрний сектор, роботу підприємств, податки. Камʼянський район прийняв майже 43 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Обговорили можливість ремонту приміщень для розміщення людей. Також – облаштування укриттів», – зазначив Микола Лукашук.

Вже рік як у Пʼятихатках працює Центр надання соціальних послуг. Тут задіяний 101 працівник. Половина працює з людьми похилого віку, допомагаючи їм у побуті. Також у центрі зараз проживає 38 переселенців з Донецької та Луганської областей і з Нікопольського району Дніпропетровщини. Усі вони знаходяться на повному забезпеченні. Мають безкоштовне житло, харчування, дозвілля для дітей.

«Ми переїхали з Донеччини. Дядькові від вибуху відірвало ногу. Зараз дуже важко, ми ще проходимо лікування та оформлення інвалідності. Йти просто нікуди. Дуже дякуємо, що нас тут прихистили», – розповів Євгеній.

Окрім цього, Микола Лукашук зазначив, що важливим питанням є поповнення шкільного автопарку громади.

«Запевнили очільників громад, що допоможемо з транспортом. І зробимо все можливе, щоб діти могли піти восени до школи офлайн. Я завжди кажу, що обласна влада готова підтримувати території в межах своїх повноважень та можливостей. Ми вже це робимо і робитимемо надалі. Втім сподіваємось на готовність громад долучатися до спільних проєктів», – підсумував голова обласної ради.