До Дніпропетровщини прибув посол Чехії

Надіслав: ilona , дата: вт, 01/30/2024 - 14:54
п

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Чеської Республіки в Україні Радеком Пехом.

«Під час зустрічі почалася повітряна тривога, тож продовжили вже в укритті. Вийшла дуже щира та тепла розмова. З початком повномасштабної війни в Україні Чехія особливо допомагає Дніпропетровській області як найбільш індустріально розвиненому регіону. Дякую Чехії за підтримку України, нашої області у складний для нас час! Це гуманітарна, військова та медична допомога для наших людей і оборонців країни», – поділився Микола Лукашук.

Продовжується і економічна співпраця Дніпропетровщини та Чехії. На території регіону залишаються працювати 20 чеських компаній, які інвестували в економіку області $11,9 млн.

Чехія займає 4 місце серед експортерів з Дніпропетровщини та 5 місце в імпорті товарів серед країн ЄС.

«Ми зацікавлені у подальшій співпраці з Дніпропетровською областю і будемо підтримувати її скільки це буде потрібно», – сказав Радек Пех.

Співробітництво регіону з Чехією поглиблюватиметься, адже серед усіх країн ЄС саме Чехія – одна з найбільш зацікавлених у відновленні та розвитку Дніпропетровщини і всієї України. Є плани щодо спільної реалізації проєктів реконструкції у сфері водопостачання. А також – у галузі розвитку освіти та медицини.