Чехія допомагатиме Дніпропетровщині у подоланні наслідків підриву Каховської ГЕС

Надіслав: ilona , дата: чт, 06/15/2023 - 12:01
п

15 червня відбулась зустріч керівництва області з делегацією Сенату Парламенту Чеської Республіки на чолі з Головою Комітету з питань закордонних справ, оборони та безпеки. Головною темою обговорення була підтримка регіону та його жителів.

 «Наш комітет у Чехії відповідає за захист і оборону. Мета нашого візиту на Дніпропетровщини – визначити пріоритетні напрямки співробітництва. Побачити на власні очі потреби людей. Ми хочемо мати живий контакт», – сказав голова Комітету з питань закордонних справ, оборони та безпеки Павел Фішер.

Наразі одним з пріоритетних питань є забезпечення водою жителів тих районів області, які постраждали від підриву Каховської ГЕС.

 «Це практично весь Нікопольський район, кількасот тисяч людей можуть залишитися без води. Тож, в першу чергу, наші партнери готові допомагати нам у будівництві комунікацій та очисних споруд. Також – у відновленні територій та реалізації проєктів розвитку громад. Хочу подякувати за те, що Чеська Республіка взяла під патронат саме нашу область», – сказав голова обласної ради Микола Лукашук.

В рамках зустрічі керівництво області разом із чеською делегацією вшанували памʼять загиблих захисників покладанням квітів на Алеї Героїв.

 «Запланували зустріч із представниками бізнесу Чехії. Будемо продовжувати предметний діалог. Дякую, що допомагаєте. Завжди радий бачити на Дніпропетровщині», – підсумував начальник ОВА Сергій Лисак.