Побутові сварки на сцені Кам'янського театру

Надіслав: ilona , дата: пт, 04/21/2023 - 22:18
 в

Одвічну тему співіснування батьків та дітей підняли актори Кам'янського театру: 21 квітня на Новій сцені відбулася прем'єра комедії з елементами суму "Кайдашева сім'я" за повістю Івана Нечуя-Левицького, режисерки Ірини Чваркової.

Здавалося б, рідні люди, навіть найрідніші, та чубляться гірше за запеклих ворогів. Свекруха зневажає невістку, син не шанує батька, брати конкурують між собою.

Та у виконанні артистів нашого театру навіть сварки перетворилися на яскраве шоу з піснями та танцями в чисто українському стилі.
Актори дуже вдало передали образи своїх героїв: владна та невгамовна Маруся (Юлія Жиліна ), мовчазний та суворий Карпо (Ілля Каріков), роботящий Лаврін (Іван Чебан), сварлива Мотря (Тетяна Петренко), ніжна Мелашка (Тетяна Білянська) та бідолашний батько Омелько (Олександр Нагорний), який так допився, що йому аж чорти ввижалися.

Всі ці образи добре висвітлили людські вади, від яких, якщо не позбудешся, то будеш все життя страждати, і, навіть, можеш втратити око, як одна з головних героїнь.

а

На жаль, бескінечна сімейна руганина так нічому і не навчила наших героїв. Проте слід відмітити, як розкрита любовна тема: як би там не було, та Карпо і Лаврін дужче за все кохають своїх жінок, і ладні заради них на все, навіть переступити через рідних батька й мати.

Ця сума і повчальна історія, яка була написана Нечуєм-Левицьким ще у 1878 році, актуальна і досі. Особливо зараз, під час війни, коли всі українці повинні об'єднатися і забути про сварки. Адже кожна сім'я повинна жити в мирі та злагоді.

Насолодитися переглядом вистави "Кайдашева сім'я " кам'янчани зможуть 30 квітня о 16:00 на Новій сцені театру.