В Україні за тиждень змінилися ціна на овочі та фрукти. У сегменті овочів переважає тенденція до подорожчання тепличної продукції. У фруктовому сегменті продовжують дешевшати яблуко та груша.
Про це інформує EastFruit.
Серед овочів чітко простежується зростання цін на тепличні культури — огірки та помідори. Динаміка вартості коренеплодів є неоднозначною: морква дорожчає, тоді як ціна на картоплю і цибулю знижується.
Ціни на овочі та фрукти в Україні зараз
Згідно з опублікованими даними, на українському ринку овочів і фруктів станом на 31 жовтня порівняно з 24 жовтня зафіксовані такі зміни в цінах (у гривнях за кілограм):
Овочі
- 
	
Капуста білокачанна — 9-11 грн (раніше було 9-11 грн). Ціна залишилася стабільною.
 - 
	
Картопля — 10-12 грн (було 10-12 грн). Ціни не змінилися.
 - 
	
Морква — 9-12 грн (було 9-10 грн). Здорожчала на 2 грн.
 - 
	
Цибуля ріпчаста — 7-9 грн (було 8-12 грн). Здешевшала на 1-3 грн.
 - 
	
Буряк столовий — 8-10 грн (було 8-10 грн). Ціни не змінилися.
 - 
	
Огірки тепличні — 100-130 грн (було 90-130 грн). Здорожчання на 10 грн.
 - 
	
Помідори червоні — 40-100 грн (було 45-95 грн).
 
Фрукти
- 
	
Яблуко — 20-70 грн (було 20-85 грн). Ціна знизилась на 15 грн.
 - 
	
Груша — 40-110 грн (було 45-110 грн). Здешевшала на 5 грн.
 - 
	
Слива — 30-45 грн (було 20-45 грн). Ціна зросла на 10 грн.
 - 
	
Виноград — 60-100 грн (було 60-100 грн). Вартість не змінилася.
 - 
	
Хурма — 60-80 грн (було 60-80 грн). Без змін.
 
До слова, Національний банк України прогнозує, що протягом наступних трьох кварталів ціни на овочі в Україні будуть нижчими, ніж торік, завдяки високій пропозиції продовольства. У річному вимірі вже знизилися ціни на всі овочі борщового набору, перець, огірки та помідори. Водночас, через слабкий урожай в ЄС, вартість яблук може залишатися відносно високою.