Стало відомо, хто має право купувати квитки на поїзд з великою знижкою

Надіслав: Александр Бугаев , дата: чт, 03/14/2024 - 17:58
поезд

Українці можуть купувати квитки на поїзди за пільговими цінами – проте лише окремі категорії та у більшості випадків при наданні необхідних документів. Наприклад, учні та студенти отримують 50%-ву знижку на всі внутрішні поїзди.

Про це розповіли в "Укрзалізниці". Відзначивши, що знижка для учнів та студентів поширюється лише на:

загальні, плацкартні вагони;
вагони 2-го та 3-го класів усіх категорій поїздів та всіх вагонах регіональних поїздів у внутрішньому сполученні.
Тобто, на квитки для вагонів СВ, купе та 1 класу знижка не діє. Для отримання ж її потрібно надати учнівський або студентський квиток.

Також, серед інших, право на пільговий проїзд мають діти віком від 6 до 14 років. Для них можна придбати квиток зі знижкою 25% на внутрішні поїзди. Жодних документів при цьому надавати не потрібно.

Батьки або дружини військовослужбовців, які загинули або постраждали від поранень під час виконання військових обов'язків, можуть скористатися знижкою в 50% на квитки "туди і назад" – проте лише 1 раз на рік. Надати треба свідоцтво про право на пільги та лист талонів.


Окрім того, знижка надається учасникам бойових дій – 50% на внутрішні поїзди. Серед необхідних документів для отримання пільги – посвідчення "Постраждалий учасник революції гідності" та лист талонів.

Крім того, право на знижку мають інші категорії українців – наприклад, супроводжуючі осіб з інвалідністю внаслідок війни І групи, особи з інвалідністю внаслідок війни III групи тощо. Повний список з умовами отримання знижки та необхідними документами знаходиться за посиланням.