Депутат Кам’янської міськради Олександр Лукашов: «Регіональні партії нарощують підтримку українців»

Опубликовано slavkin - вт, 11/23/2021 - 14:36
Лукашов

В Україні зростає рівень довіри до регіональних політичних партій. Таку тенденцію демонструють чергові та позачергові місцеві вибори в державі. Про це в інтерв’ю виданню «Інформатор» заявив голова Дніпропетровської обласної організації політичної партії «Бджола», депутат Кам’янської міської ради Олександр Лукашов.  
За його словами, перевага регіональних партій полягає у їх розбудові навколо вирішення проблем громад.  
«Вони вибудовуються знизу-вгору, тобто від регіонів до центру. Хто входить до таких політичних сил?  Перш за все люди, що мешкають в громадах та знають їх проблеми», - зазначив депутат. 
Чергові (2020 р.) та позачергові місцеві вибори демонструють зростання кількості рад, де більшість формується саме з регіональних політичних сил. Так у м. Кам’янському більшість сформувала політична партія «Бджола», а її лідер Андрій Білоусов отримав перемогу вже у першому турі мерських перегонів. 
«Цілком природньо, що мешканці громад довіряють, перш за все, своїм. Зокрема у Кам’янському системно вирішуються проблеми, що накопичувались роками. Модернізуються комунально-сервісні служби, реконструюються освітні та медичні заклади, оновлюється дорожньо-транспортна інфраструктура. Вдалось зрушити з мертвої точки питання екології – найболючіше для міста. Навряд чи «дядько з Києва» опікувався б такими задачами. Проте саме їх вирішення є найважливішим для містян і не лише у Кам’янському», - сказав Олександр Лукашов. 
Він підкреслив, що довіра українців до місцевих партій зростає незалежно від статусу населеного пункту. Така тенденція, за словами Олександра Лукашова, лише набиратиме потужності через розчарування українців у центарлізованій системі державного управління.
«Ріст авторитету регіональних партій є проявом потреби та логічним продовженням реформи децентралізації», - додав депутат.