Номери "Київстару" починатимуться з нового коду

Надіслав: Александр Бугаев , дата: пн, 04/22/2024 - 12:26
киевстар

Український мобільний оператор "Київстар" отримав дозвіл на використання коду мережі 77 (+380 77). Тобто, номери оператора починатимуться, в т.ч., з 077. Однак на номери, що вже діють, новація не вплине.

Про це повідомляє  OBOZ.UA з посиланням на Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК). Там зазначили:

дозвіл видано на 5 років;

він дозволить "Київстару" підключити до мережі 10 млн. нових номерів.

"НКЕК ухвалила рішення видати приватному акціонерному товариству "Київстар" дозвіл на користування кодом мережі призначення "77" для мобільного зв'язку з абонентською ємністю 10 млн негеографічних номерів для надання електронних комунікаційних послуг на території України терміном на 5 років", – йдеться у повідомленні.

Що кажуть у самому "Київстарі"

У самому ж "Київстарі" підтвердили отримання нового коду. Зазначивши: його впровадження в систему вже відбувається.


"Нещодавно наша компанія отримала дозвіл від НКЕК на користування кодом — 077. Ми впевнені, що ці сімки приносять удачу їх власникам. Вже скоро можна буде перевірити. Зараз ми впроваджуємо новий код в систему", – розповіли в компанії.

Навіщо "Київстару" новий код

Водночас, за інформацією незалежної спільноти мобільних технологій України MZU - Мобільний Зв'язок України, у "Київстарі" зазначають: додатковий код дозволить йому не допустити виникнення дефіциту вільних номерів. Крім того, це, стверджується:
збереже можливість подальшого сталого розвитку існуючих послуг;
дозволить встановити достатній карантинний період для наявного ресурсу нумерації для зменшення кількості скарг від абонентів;
створить ресурс у разі поломки у мережі одного з операторів зв'язку.

"Вільного номерного ресурсу недостатньо для задоволення потреб абонентів "Київстар" у перспективі найближчих двох років", – зазначається опублікованому листі компанії з проханням виділення нового коду.

Які коди вже діють у "Київстара"

Наразі "Київстар" використовує 5 національних кодів мережі мобільного зв'язку. Це:

67;
68;
96;
97;
98.


 

Теґи