До уваги підприємців Кам’янського: податки повертаються

Надіслав: slavkin1 , дата: чт, 07/13/2023 - 21:34
зеля

Верховна Рада під час засідання розблокувала ухвалення закону про повернення довоєнного оподаткування, який, зокрема, передбачає скасування з 1 серпня єдиного податку у 2%. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, зазначивши при цьому, що зараз голова парламенту отримав право підписати закон, передати його на підпис президенту та з 1 серпня закон вже набуде чинності.
У березні 2022 року Верховна Рада ухвалила закон про додаткові податкові стимули для підтримки бізнесу під час війни, який передбачав можливість фізичним особам та підприємствам з оборотом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок з обороту в обсязі 2% за правилами, встановленими для 3-ї групи платників єдиного податку, тобто із звільненням від податку на прибуток, ПДВ та інших платежів.
Тоді і президент Зеленський, і інші вищі посадовці України гучно закликали бізнес повернутися до роботи, обіцяючи всіляку підтримку. Зараз бізнесмени дуже добре відчувають «підтримку» держави: подорожчання електроенергії, зріст цін на пальне, тепер от – повернення довоєнних податків. Мабуть, обіцянки всілякої підтримки бізнесу вже не актуальні…